«Ти посміхаєшся на світлинах, а всі навколо плачуть». У Вінниці поховали лейтенанта Дмитра Лізавенка

«Ти посміхаєшся на світлинах, а всі навколо плачуть». У Вінниці поховали лейтенанта Дмитра Лізавенка
  • Багато військових, знайомі, рідні і просто вінничани попрощались сьогодні, 16 червня, з героєм.
  • Він загинув 11 червня. Йому було 32 роки.

Живим коридором від залізничного вокзалу до Будинку офіцерів проводжали сьогодні лейтенанта Національної гвардії, вінничанина Дмитра Лізавенка. Бачачи катафалк, перехожі одразу зупинялись, ставали на коліна, схиляли голови, кидали квіти, плакали.

О 9.00 в холі Будинку офіцерів, почалась церемонія прощання з загиблим героєм і нескінченна хода, бажаючих попрощатись і сказати останнє — дякую.

Відео дня

Дмитро народився 11 листопада 1989 року, навчався в школі № 2, потім служба в армії, а паралельно навчання в Академії внутрішніх справ. У 2012 році хлопець переводиться у військову частину в Калинівку. Під час заворушень в 2013-2014 роках захищає цивільних та порядок під час Майдану. А вже у 2014 році — він учасник АТО, зі зброєю в руках обороняє Слов’янськ та Ізюм.

24 лютого в складі військової частини 3028 Національної гвардії України лейтенант став на захист Батьківщини. За звитяжну службу, за мужність і героїзм нагороджений багатьма відзнаками. Ще 10 червня він розмовляв зі своєю дружиною Мар’яною, а 11 червня родина отримала сумну звістку.

На прощанні з Дмитром, було тихо-тихо, хтось пробував щось сказати родині і йому, поклавши руку на труну, але перше ж слово застрягало у горлі.

— Ти завжди був усміхнений, з постійною посмішкою казав «все буде добре», — не стримуючи сліз прошепотів командир Дмитра Лізавенка.

Батько героя лише плакав, і плакав, і примовляв: «Ти посміхаєшся на всіх світлинах….».

Військовий капелан після відспівування Дмитра підійшов до узголів’я гробу і просто від себе промовив:

— Можна вбити когось із народу, можна завоювати частину землі, але націю завоювати неможливо. Хай ворог це пам’ятає, а ми будемо ще більше єднатись над тілом загиблого воїна Димитрія, і всіх тих воїнів, які віддали життя своє за волю й незалежність України. Ми маємо з гордістю згадувати Дмитра, адже він виконав заповідь блаженства — блаженні миротворці бо вони синами божими назвуться. Він узяв зброю в руки для того, щоби захистити нас із вами. Він узяв зброю в руки для того, щоби знищити агресора, який прийшов на нашу землю, він узяв зброю в руки, щоби захистити наше мирне небо, щоби тут у нас не було війни. Тому що вона була дуже близько, біля нашої області.

І наостанок капелан додав: 

— Дмитро виконав найголовнішу заповідь — заповідь любові, — сказав військовий капелан. — Він виконав те, чому Христос навчав нас у святому євангелії, і для нас усіх православних християн це є найвищий прояв любові до Бога й до ближнього — віддати свою душу за життя і мир людей.
 

Читайте також:

«Ти Мій герой назавжди». На війні загинув лейтенант Дмитро Лізавенко з Вінниці

Через військову агресію росії постраждало понад 800 дітей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (889)
  • Ігорь Шаповалов

    Вічна пам'ять Герою!
  • Валентина Чуприна

    Вічна память Герою України! Царство небесне. Співчуття рідним.
  • Марія Москаль

    Вічна пам'ять. Нехай з Богом спочиває
  • Галина Мотайло

    Вічна пам'ять Герою!

keyboard_arrow_up