«Теракт в Оленівці може повторитись». Рідні полонених морпіхів склали петицію, щоб врятувати бійців

«Теракт в Оленівці може повторитись». Рідні полонених морпіхів склали петицію, щоб врятувати бійців
  • 29 липня, росія здійснила теракт щодо українських військовополонених в Оленівці (ДНР). Загинули наші бійці.
  • Рідні військовополонених склали петицію, щоб звернути увагу цивілізованого світу на дії РФ.
  • На порушення росією всіх законів ведення війни.
  • На порушення росією розділів Женевської Конвенції «Про поводження з військовополоненими».

 

— Після того, як наші бійці, які кілька місяців тримали фортецю «Азовсталі», потрапили в російський полон, дружини і сім’ї морських піхотинців створили громадську організацію «Штаб підтримки Морської піхоти України», — розповідає Юлія Міллер, дружина морпіха з Вінниці і заступниця голови ГО. — Ця організація створена для того, щоб захищати інтереси військовослужбовців, військовополонених.

Юлія Міллер родом з Миколаєва, з початку повномасштабної війни разом із маленьким сином живе у нашому місті. Чоловік Юлії — морський піхотинець і вінничанин. Разом з побратимами тримав оборону «Азовсталі». Зараз — у російському полоні… Де, як, що з ним і багатьма іншими нашими бійцями, ніхто не знає.

Є купа питань до РФ

В петиції до міжнародної спільноти родичі військовополонених піднімають наступні питання:

Відео дня
  • Про катування. В ЗМІ українські військові, які повернулись з полону Російської Федерації неодноразово говорили про фізичні катування та моральний тиск, який російська сторона застосовує до українських військовополонених в місцях їх утримання.
  • Про зв’язок. Наші військовополонені не мають зв’язку з сім’ями, а російська сторона не підтверджує місце перебування в полоні більшості українських військових. Тому вони вважаються зниклими безвісті.
  • Про умови утримання. РФ перешкоджає представникам Міжнародного Червоного Хреста контролювати умови перебування українських військовополонених.
  • Про життя і смерть. Родичі військовополонених не знають точну кількість загиблих українських військових після теракту в населеному пункті Оленівка. По офіційним даним відомо, що з особливою жорстокістю було вбито бійців Полку Азов.
  • Про вирішення. Родичі просять проявити наполегливість по захисту військовополонених, щоб через процедуру інтернування вивезти до нейтральних країн усіх полонених морських піхотинців, які вже багато місяців утримуються Російською Федерацію, і яким країна агресор не гарантує збереження здоров’я і життя.

Небезпека всюди

— У зв’язку з жахливими подіями, дії нашої організації направлені на порятунок своїх рідних, морських піхотинців, за безпеку яких ми турбуємось в першу чергу, — говорить Юлія і наголошує на тому, що дуже важливо звернути увагу всього цивілізованого світу до катастрофи, яка відбулась в колонії утримання українських захисників. І попередити небезпеку у всіх місцях їх перебування.

В петиції рідні морпіхів звертаються до президента Туреччини, щоб він через процедуру інтернування допоміг евакуювати у будь-яку нейтральну країну світу українських військовополонених підрозділів Морської піхоти України.

— Президент Ердоган прикладав максимум зусиль для порятунку військовослужбовців, які захищали «Азовсталь», і ми знову сподіваємось на його допомогу. Тому що хлопці вже не в Маріуполі, але вони ще не врятовані, — говорить Юлія. — Крім того є ризик для всіх українських військовополонених, що теракт, який був здійснений на території Оленівського СІЗО, може повторитися в будь-якій іншій колонії.  Ми вимагаємо, щоб ООН, яка відповідає за безпеку в світі, та Міжнародний Червоний Хрест, що виступив гарантом безпеки українських військовополонених, проявили свою наполегливість та забезпечили повний захист українських захисників.


Читайте також:

Президент Зеленський відзначив нагородами двох героїв з Вінниччини

Сьогодні в Україні запрацює платформа «Діти війни». Яка її функція

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наташа Дейнега.

    Всі знають це так потрібно ми без рішення Джонсона самі ні чого не робимо
  • Natalya Kindrat

    🙏🇺🇦
  • Ann Sidorenko

    Потрібно більше розголосу! Люди перестали поширювати інформацію! Кожен допис, кожне поширення інформації має значення!
  • Тетяна Чернявська

    Кричати треба,писати,добиватись,бо так повториться нераз !

keyboard_arrow_up