«Тепло коштує як золото». Скільки ви платили за опалення? (ОПИТУВАННЯ)

«Тепло коштує як золото». Скільки ви платили за опалення? (ОПИТУВАННЯ)
Фото з архіву "20хвилин". Мешканець будинку на Артинова Іван Притула отримав платіжку зі 3800 гривень за опалення у листопаді 2017 року. Чоловік розповів, що минулого року було в кілька разів менше, хоча тариф був однаковий
  • Від сьогодні, 6 квітня, у Вінниці почнуть вимикати централізоване опалення
  • І хоча зима була теплою, вінничани сплачували щомісяця кілька тисяч гривень.
  • А скільки ви платили за теплі батареї? Беріть участь в опитуванні

Споживачам «Вінницяміськтеплоенерго» опалення вимкнуть сьогодні, 6 квітня. Рішення про завершення опалювального сезону схвалив виконкомом міської ради. Винятком є заклади охорони здоров’я, освіти, соціального захисту та культури. У них опалення буде вимикатись за потреби, відповідно  до заявок від їх керівників, поданих теплопостачальним підприємствам.

І хоча справжня зима була лише у березні, вінничани щомісяця сплачували за тепло по кілька тисяч гривень. Журналіст зробив невелике опитування, аби дізнатися у людей відповідь на такі питання:

  • Скільки ви платили у місяць за опалення?
  • Чи міркували над тим, як можна зменшити платіжку і тариф?

Також пропонуємо відповісти в анонімному опитуванні, скільки ви платили за опалення щомісяця.

Відео дня

— Батареї ледве теплі були, а платили за тепло — 1000 гривень щомісяця. І це у однокімнатній квартирі. Особливо заощаджувати не вдалося, бо ще обігрівач вмикали, щоб зігрітися: у мене дитинка мала. І так за електроенергію ще сплачували до 1000 гривень на місяць. Якось економити тепло? Навіть не міркувала про це. Мабуть, тільки літом, коли батареї вимикають, — домогосподарка Тетяна.

— На місяць у нас виходило 1500 гривень тільки за опалення. Субсидію нам не дають, бо я і та мій чоловік працюємо ще. Звісно, намагаємося зменшити платіжку як можемо: зайвий раз не включаємо світло та економно використовуємо воду. Часи Радянського Союзу закінчилися — за будь-яку працю та послугу треба платити. Я вважаю, що субсидії на комуналку треба змінити: люди мають отримувати її на руки, бо існуюча система — це звичайне відбирання грошей. А розмір тарифу залежить від влади, хоча ми реально на неї впливати не можемо. Це ж наші, вінничани, зараз зараз балом заправляють, — розказала пенсіонерка Олена.

— У найхолодніший місяць ми платили до 1000 гривень за опалення, а так виходило значно менше: 400-500 гривень. Оскільки квартира у мене не кутова, а в середині будинку, тому й не відчували холоду з вулиці.  Опалення не заощаджуємо, бо не знаємо як, — домогосподарка Олена.

 

Нагадаємо, що з 2018 року з’явилися нові тарифи на опалення та гарячу воду. Тобто, здорожчання?

 

Опитування

Скільки платили за опалення на місяць?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Порошок

    Трёшка 1900. В морозы около 21-23. А так +27
  • ваняк

    не знаю, я за двухкомнатную платил 1300 в месяц, батареи кипяток, руку невозможно держать.. в комнатах зимой было по 25-27 градусов, почти всю холодную пору окна в квартиру приходилось открывать...
  • Анонім

    последняя подружаня походу субсидию имеет, потому что без субсидий однокомнатная квартира обходиться в 1000-1500 за тепло!

    Юрий Пархомчук reply Анонім

    залежить від котельні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up