«Сусідська варта»: поліцейські з Канади навчали вінничан довіряти поліції

«Сусідська варта»: поліцейські з Канади навчали вінничан довіряти поліції
На фото: праворуч та ліворуч - поліцейські Джон та Бет. Посередині - перекладачка
  • Сьогодні, 4 березня, у галереї «Інтершик» поліцейські з Канади презентували вінничанам проект «Сусідська варта»
  • Суть його у тому, щоб об’єднуватися у громади, де кожен ретельно слідкуватиме за порядком
  • Тренінг проводили констеблі Канадської королівської кінної поліції

Констеблі (поліцейські) з Канади Джон та Бет кажуть, якщо ви почули, як сусід за стіною б'є дружину — телефонуйте «102». Побачили, як на сходах під'їзду шприци чи таблетки телефонуйте «102».

Джон та Бет представляють підрозділ Королівської кінної поліції. Вони розповіли, у чому переваги проекту «Сусідська варта».

Що це за проект?

Відео дня

«Сусідська варта» — це коли мешканці багатоквартирних будинків або приватного сектору налагоджують чіткий зв’язок між собою та своїм дільничним поліцейським. Слідкують за порядком разом, а про свої підозри повідомляють поліції. Наприклад, про невідому людину чи машину, які викликають сумніви у доброчесності.

Принцип проекту — справами керує кожен член громади, а поліція їм у цьому допомагає.

Як налагодити зв’язок?

  • Проводити зібрання

  • Розділити між собою обов’язки, де кожен відповідатиме за частину роботи

  • Створити групу у соцмережі чи месенджерах

  • Знати одне одного в обличчя

  • Знати свого дільничного інспектора, повідомляти йому про підозри: наприклад, торгівлю наркотиками на території громади.

Переваги проекту:

  • Профілактика та зменшення злочинності

  • Ви — частина громади

  • Освітня інформація від поліції

  • Безпека

На захід прийшли голови та представники ОСББ Вінниці. Організатори вирішили проводити навчання саме з такою аудиторією, бо вони зможуть швидко передати отриману інформацію до своїх об’єднаних громад.

До речі, провела тренінг міжнародна організація IREX у рамках програми «Community police». У тренінгу також взяли участь вінницькі патрульні поліцейські та дільничні інспектори.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Задунайский Торонтуй

    Гордости ни на грамм. Грустно.

    RCMP, из которой слідчий Джон, это не полиция, а аналог СБУ или русского ФСБ. Настоящая полиция муниципальная в Канаде. Например www.torontopolice.on.ca/

    Эрсиэмпишники, кроме того, выполняют полицейские функции в отдаленных сельских территориях.

  • Прокоповна Проня

    Тут им не канада
  • Vladimir Molotov

    фу какая гадость
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up