Засудили за смертельну ДТП чемпіонку світу з пауерліфтингу. Яке покарання призначили?

Засудили за смертельну ДТП чемпіонку світу з пауерліфтингу. Яке покарання призначили?
  • Торік сталася ДТП за участі чемпіонки світу з пауерліфтингу Мар'яни Шевчук. Під час аварії загинули дві її пасажирки.
  • Вчора, 3 травня, у вінницькому апеляційному суді слухали цю справу та винесли остаточне рішення по справі водійки, яка... керувала машиною без водійських прав.

У листопаді 2022 року справу про смертельну ДТП слухали Літинському районному суді. Прокурорка та захисниця обвинуваченої подали апеляційну скаргу, адже не погоджувалися з  несеним там рішенням. Перша вважає, що суд безпідставно позбавив Мар’яну Шевчук права керувати транспортними засобами, бо посвідчення водія вона не отримувала. Друга просила скасувати вирок і призначити її підзахисній покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Потерпілі претензій до водійки не мали, розповідає пресслужба Вінницького апеляційного суду. Вони на засіданні повідомили, що обвинувачена просила у них вибачення та повністю компенсувала визначену вироком моральну шкоду — по 400 тисяч гривень кожному.

Апеляцію розглядали 3 травня 2023 року. Вислухавши учасників процесу, колегія апеляційного суду апеляційну скаргу прокурора відхилила, а вимоги захисниці обвинуваченої задовольнила частково. Тож вирок районного суду в частині призначеного покарання змінила. Мотивувала це тим, що перебування Мар’яни Шевчук в умовах ізоляції призведе фактично до завершення її спортивної кар'єри.

Відео дня

«Перебуваючи в умовах ізоляції, вона не зможе займатися тренуваннями, приймати відповідне харчування, відвідувати змагання, що призведе і до зменшення спортивних досягнень України на міжнародній арені, що є актуальним для підтримання державного авторитету України, особливо в умовах воєнного стану», — зазначається в ухвалі Вінницького апеляційного суду.

Також, як написали у цій ухвалі, покарання у виді обмеження волі, громадських робіт застосувати до обвинуваченої не можна, бо вона має другу групу інвалідності.

Остаточне покарання призначили таке: два роки виправних робіт за місцем роботи з відрахуванням із 20 відсотків заробітку в дохід держави щомісяця.

Резонансна ДТП, нагадаємо, відбулася 9 червня в селі Пиківська Слобідка Хмільницького району. Оперативники встановили, що 26-річна спортсменка перебувала за кермом автівки Volkswagen, на повороті не впоралась з керуванням, виїхала за межі проїжджої частини, де зіткнулась з деревом.

В салоні авто на момент аварії знаходилися дві пасажирки, обидві — мешканки Хмільника: проректорка Вінницької академії неперервної освіти Галина Іваниця та працівниця Хмільницького пенсійного фонду Олена Гентош.

Постраждалих після ДТП госпіталізували до медичного закладу, однак медикам не вдалося врятувати жінок — вони померли у лікарні від отриманих травм.

Що відомо про загиблих жінок та про інші деталі події ми писали у наступному матеріалі:

 

Читайте також:

На Кореї зіткнулися автомобіль та мотоцикл

У Липовецькій громаді з понівеченого авто рятувальники витягли молоду дівчину

«Мабуть, найдорожча аварія у Вінниці»: на Соборній зіткнулися дві BMW, одна за два мільйони

На Драгоманова п'яний водій протаранив припарковане авто та втік

Розтрощені та перекинуті машини: про ДТП з потерпілими, які сталися вихідними

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анатолий Гордий

    железо  тягать  все  норм   ---  отбыть  наказание  калека      такие  приговоры    нужно  заносить  в   рубрику    специально    не  придумаеш
  • Dmitry Koval

    Засудили😂 Якщо проблеми вирішуються грошима, то це не проблеми а витрати!
  • Святослав Коновалов

    Всі блатні, всі спортсмени - немає кого на х..й  послати🤦. Але  чого очікувати в корумпованій країні 🤔
  • Ivan Sobzyk

    Два роки за двух людей.Суди і їх рішення-це вже щось дуже далеке від закону і права.

    Dmitry Koval reply Ivan Sobzyk

    Ivan Sobzyk два роки ходити на роботу з меншою зарплатнею на 20%. от і все покарання.

keyboard_arrow_up