Суд виніс вирок винуватиці п’яної ДТП на Богуна, де постраждав школяр. Чи сидітиме жінка за ґратами?

Суд виніс вирок винуватиці п’яної ДТП на Богуна, де постраждав школяр. Чи сидітиме жінка за ґратами?
Фото: 24 травня 2021 року п'яна Наталя Дзісь, перебуваючи за кермом автівки, здійснила наїзд на школяра Андрія Тарасюка
  • Вчора, 1 грудня, відбулося останнє судове засідання у першій інстанції в справі Наталії Дзісь, яка п'яною на кросовері наїхала на школяра в травні 2021 року. Суд виніс вирок.

Обрали міру покарання у вигляді позбавлення волі на п'ять років. Такий вирок виніс Вінницький міський суд у справі по резонансній ДТП, яка сколихнула Вінницю півтора року тому. 

Деталі трагедії

Нагадаємо, 24 травня 2021 року, вранці на вул. І. Богуна, Наталя Дзісь, перебуваючи за кермом китайського кросовера, не впоралась з керуванням, виїхала на тротуар зустрічної смуги руху, здійснила наїзд на школяра Андрія Тарасюка, врізалася в огорожу двох домоволодінь.

Під час аварії 13-річного хлопця від удару позашляховика відкинуло на паркан, арматурою пробило череп і покалічило тіло. В день аварії Андрія було доставлено в реанімацію Дитячої обласної лікарні у важкому стані: з чисельними переломами, рваними ранами та відкритою черепно-мозковою травмою.

Відео дня
Андрій Тарасюк в реанімації

За висновком медичної експертизи, жінка перебувала за кермом в стані алкогольного сп’яніння. Рівень алкоголю в її організмі перевищував допустиму норму в 16 разів: 3.3 проміле. До цієї аварії підриємиця, дружина і мати двох дітей Дзісь вже мала адміністративне правопорушення: була винуватицею автопригоди.

Наталія Дзісь на місці ДТП

За фактом ДТП, яка сталася 24 травня, поліція відкрила кримінальне провадження за частиною другою статті 286-1 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння, якщо вони спричинили потерпілому тяжке тілесне ушкодження).

Школяр пройшов через реанімацію і довготривале лікування, а винуватиця ДТП вже через три дні повернулася з ізолятора додому: 26 травня Вінницький міський суд обрав запобіжний захід для Наталії Дзись з внесенням застави у сумі 181 600 гривень. Весь цей період підозрювана знаходилася під домашнім арештом.

Андрійко після лікарні

Під час судових засідань з'ясувалося, що Наталія Дзвсь нібито страждає на... хронічний алкоголізм. Підтверджувальні документи суду надав адвокат підозрюваної. Він також зробив акцент на тому, що це психічне захворювання і потребує лікування. Але експертизи не підтвердили цього факту. 

Адвокатка потерпілого подала позовну заяву про відшкодування сім'ї Андрія Тарасюка матеріальних і моральних збитків на суму 2 мільйона 638 тисяч гривень.

Наталія Дзись (фото з соцмереж)

Постраждалий в ДТП юнак, який подавав великі надії у спорті, поки має забути про мрію стати знаним баскетболістом. Лікарі, через фізичний стан і швидку стомлюваність, не дозволяють хлопцеві навантаження. 

Вирок суду

Родина Тарасюків півтора року чекала дня, коли врешті буде винесли вирок, і винуватиця ДТП відповість перед законом. 

— Нарешті довгоочікуване рішення Вінницького міського суду: Наталію Дзісь чекає п'ять років позбавлення волі і вісім років позбавлення можливості керувати транспортним засобом, — говорить мати постраждалого хлопця Тетяна Тарасюк. — Звісно, її адвокати подадуть на апеляцію. Але я все таки сподіваюся, що справедливість буде на нашому боці, цю жінку все ж посадять за ґрати і вона вже нікому не завдасть шкоди.

Родина Тарасюків

Також родині постраждалого Андрія Тарасюка суд присудив сплатити моральну та матеріальну шкоду, сума якої становить 330 тисяч гривень. До цього родина Дзісь добровільно виплатила потерпілому 170 тисяч гривень.

— Вирок має набути законної сили за 30 днів — такий термін дається на подання апеляції, — говорить адвокат родини постраждалого Тетяна Палій. — Подати апеляцію може не лише підсудна, а й прокурор — він просив у суду позбавити волі громадянку Дзись терміном на сім років. Рішення апеляційного суду буде остаточним. 

Редакція обов'язково розповість, що буде далі у справі, тож слідкуйте за стрічкою новин на 20minut.ua. А поки пригадаймо відео моменту аварії, який опублікував Ситуаційний центр 24 травня 2021 року:


Читайте також:

«Жодних зрушень у справі». 24 травня минає рік від страшної ДТП на Богуна, як живе Андрійко?

«Я ніколи не пробачу». Покалічений п'яною водійкою на Богуна Андрій Тарасюк дав свідчення на суді

«Арматурну сітку витягали з голови». Більше про ДТП, де п'яна водійка наїхала на 13-річного Андрія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Vik Tor

    Їбать,там суд бачк в корінь уже охуїв,які нахуй 30 днів,які нахуй 1,5 року слідство,ви вельможні суді і бізнесмени,до вийобуєтесь,настане перемога,ми повернемось до дому і вам пощастить якщо ви встигнете зїбатись з України і цього разу вас уже в мусорні бачки будуть кидати тільки мертвими.Уроди,блять сильно зайняті,1,5 роки вести слідство пьяної курви

    Тыдыш reply Vik Tor

    так-так. пора вводити назад розстрільні трійки, судові справи за анонімними доносами і розстріл за три колоски.

    так стопе. наче таке вже було чи я щось плутаю.

    вельмишановний а ви знаєте таку фразу "революція пожирає своїх синів"? А чому ви такі впевнені що розстрілювати будете тільки Ви. Поцікавтесь на дозвіллі скільки, навіть високопосадових "борців з контрреволюцією" закінчили так само біля стінки.

    ніхрена (вибачте за хранцузьку) історія таких як Ви не навчила.

    Нафіга тоді народ України зараз відстоює демократичні цінності, якщо те за що Ви так ратуєте нам намагається навязати "страшний брат".

    Вам з Вашими переконаннями на ... північ треба йти.

    А слідством до речі поліція а не суд займається. Не петраєте не пишіть.

    Сергій Лагич reply Vik Tor

    Vik Tor 100%
  • Валера Дробович

    «.. вісім років позбавлення можливості керувати транспортним засобом, ..»

    - на мою думку, як в демократичных країнах , за тих обставин МАЛОВАТО присудили, взагалі позбавити прав на керування транспортним засобом
  • Ільчук Любов

    Грош ціна нашому правосуддю була,є і буде!
  • Света Танасієнко

    Мало дали...

keyboard_arrow_up