Спиртовий завод у Чечельнику пропонують купити за пів ціни. Чому і у скільки це обійдеться?

Спиртовий завод у Чечельнику пропонують купити за пів ціни. Чому і у скільки це обійдеться?
Напередодні аукціону з продажу спиртозаводу у Чечельнику провели День відкритих дверей на обєкті, але це не дало бажаного результату - не знайшлося охочих заплатити 2,7 мільйона гривень, така була стартова ціна.
  • Аукціон з продажу спиртозаводу у Чечельнику оголошували на 15 лютого нинішнього року, але він не відбувся.
  • Жоден з покупців не виявив бажання купити підприємство.
  • Повторний продаж оголошено на 23 лютого.

Завод у Чечельнику оцінили у 2,7 мільйона гривень. Саме така сума значилася в умовах аукціону, оголошеного Регіональним відділенням Фонду держмайна. Торги були призначені на 15 лютого.

На запитання журналіста «20 хвилин», як відбулися торги, відповів керівник Регіонального відділення Фонду держмайна України (ФДМУ) у Вінницькій і Хмельницькій областях Андрій Маркевич. Відповів стисло: «Аукціон не відбувся. Не було покупців».

Як пояснив співрозмовник, у такій ситуації умовами передбачено повторне проведення торгів. Тільки вже за іншою ціною — на половину дешевше від стартової ціни перших торгів, коли покупець мав заплатити 2,7 млн.грн.

Відео дня

Пан Маркевич уточнив, що повторні торги заплановано на 23 лютого. Детальніше з умовами їх проведення, а також з об’єктом продажу можна ознайомитися на сайті ФДМУ.

Для ознайомлення з підприємством напередодні першого аукціону провели День відкритих дверей. Щоправда, об’єкт не викликав особливого інтересу: тільки один з потенційних покупців взяв участь у заході, ще двоє цікавилися деякими подробицями по телефону.

Називати об’єкт підприємством навряд чи доречно.  Завод не працює з 2008 року. Тому насправді продають стіни. До того ж є заборгованості із зарплати, які буде зобов’язаний погасити новий власник.

Незважаючи на це, об’єкт може зацікавити тих  підприємців, які займаються логістикою.

«Будівлі заводу розташовані не тільки у Чечельнику, — говорить Андрій Маркевич. — Деякі складські приміщення знаходяться безпосередньо на залізничній станції Кодима Одеської області. Наявність залізниці це значний плюс у логістиці».

Загалом в області продали дев’ять спиртових заводів на загальну суму 409,3 мільйона гривень. Залишилося ще три підприємства. Їх також підготували до приватизації. Щоправда, це непрацюючі заводи, тому на них складніше буде знайти покупця.

Читайте також:

«Чекала його на танку, що звільнить окупований Крим». Написала книгу на спомин про чоловіка

Нацгвардієць врятував двох односельчан, які провалилися під лід

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Максим

    Та і ще привести його до ладу, нормально насипається загалом
  • Mariia

    Для багатих бо супер приз.. А бідний так і гроші де візьме??от і продають за безцінь для багатих
  • Дядюшка Мюллер

    Вінницьки бариги таке не упустят.
  • Марія

    Й485583щнПлOyd44

keyboard_arrow_up