Спіреї, липи та клени. У Вінниці висадили понад дві сотні дерев та кущів

Спіреї, липи та клени. У Вінниці висадили понад дві сотні дерев та кущів
  • Озеленення проводять відповідно до обов'язкових вимог вуличної посадки дерев та чагарників. Саджанці висадили у різних куточках міста.

Цьогоріч 89 кленів висадили на вулиці Данила Нечая, ще 55 — на вулиці Пирогова. На Соборній висадили сім лип та одну сакуру, а на Замковій горі — чотири катальпи.

Озеленили також вулиці Замостянську та Привокзальну. Там висадили сім кленів гостролистих та п'ять саджанців горобини. Про це інформують на сайті міськради.

— При висаджуванні кленів на вулиці Пирогова, саджанці вже мали сформовану кореневу систему. Їм понад 10 років, висота кленів від 4,5 до 6 метрів, обхват стовбура не менше 12 сантиметрів. Такі саджанці добре переносять погодні умови, вони приживлюються у 95%, — зазначають у повідомленні. — Важливо, що у Вінниці під час висадки дерев додають спеціальні кульки гідрогелю для затримання вологи, а також спеціальні стимулятори росту. Це сприяє приживлюваності саджанців. Для кращого поливу біля дерева монтують спеціальну трубу, завдяки якій вода одразу потрапляє до коріння.

Відео дня

У поточному році також висаджували кущі спіреї. 80 штук посадили біля міської клінічної лікарні  №3, що на вулиці Маяковського. 

 

Читайте також:

Не на горілку чи цигарки. На що можна буде витратити тисячу від Зеленського

В Україні платитимуть за вакцинацію: хто, коли та скільки отримає (ОПИТУВАННЯ)

Понад 16 тисяч нових випадків та 838 смертей за добу. Ковід ситуація по Україні

Вінниччина переходить у «червону зону». Дата та список нових обмежень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up