Не на горілку чи цигарки. На що можна буде витратити тисячу від Зеленського

Не на горілку чи цигарки. На що можна буде витратити тисячу від Зеленського
  • Кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати 1000 гривень. Одразу стало відомо, що ці гроші не даватимуть на руки та витратити їх можна буде лише на певний перелік послуг.
  • Прессекретар президента Сергій Никифоров розкрив деталі виплат вакцинованим, розповівши, що ці гроші не можна буде витратити на горілку і цигарки.

Наразі технічна сторона процесу виплат ще розробляється. Про це Никифоров повідомив у коментарі УНІАН.

«Єдине, що це не будуть живі гроші. Це буде якийсь сертифікат або депозит, або ваучер, або щось таке. Тобто його не можна буде витратити на горілку і цигарки. Буде перелік послуг і товарів, на які можна буде витратити цю тисячу гривень, — розповів Никифоров. — Це послуги й товари зі сфери культури: квитки, театр, кіно, концерти, книжки, подорожі, музеї та інше... Там буде більший перелік послуг, але концептуально — це послуги і бізнеси, які постраждали від карантинних обмежень».

Більше інформацію Никифором не надав. Посилався на вчорашнє звернення Зеленського та додав, що «це поки що вся наявна інформація».

Відео дня

Механізм запрацює з наступного місяця. Обіцяють виплати надати і тим, хто немає «Дії».

«Це все ж таки масштабна програма підтримки бізнесу, яка відбуватиметься отак опосередковано через споживачів та клієнтів. Таким чином ми заохочуємо і вакцинуватися людей, і допомагаємо бізнесу», — зауважив Никифоров.

В Україні, нагадаємо, розробляють нові програми підтримки для бізнесу й громадян, які постраждали від карантину. Серед нововведень — плата за вакцинацію. На це з бюджету виділять 6 мільярдів гривень. Про ново програму у своєму відеозверненні розповів 15 листопада президент України Володимир Зеленський. Деталі у матеріалі:

 

Читайте також:

В Україні платитимуть за вакцинацію: хто, коли та скільки отримає (ОПИТУВАННЯ)

Понад 16 тисяч нових випадків та 838 смертей за добу. Ковід ситуація по Україні

Вінниччина переходить у «червону зону». Дата та список нових обмежень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (82)
  • Таня Гладчук

    Краще давали цю 1000 на ліки, то б усі мали змогу ними користуватись
  • Славик Ключковский

    Обично люди хабар давали , а тут тобі на сам президент взятку предлагає по закону конституції України це кримінальна відповідальність
  • Viktor Viktorovich

    Яка це тисяча зеленського то наша тисяча з наших податкiв зеленський "нікому нічєво нє должен" снігу не випросиш в них зимою 😡
  • Лена Василюк

    Хіба що на квитки до якогось міста України.

    Ols Kat reply Лена Василюк

    Феодосiя дуже гарне мiсто

keyboard_arrow_up