Спечуть найбільший малиновий пиріг. Що ще чекає гостей на «МалинаФест»?

Спечуть найбільший малиновий пиріг. Що ще чекає гостей на «МалинаФест»?
Малину у Чернятині вирощують дорослі і діти. Фото з архіву автора
  • Ягідний фестиваль «МалинаФест» відбудеться 17 липня у Жмеринському районі.
  • Організовує його Северинівська територіальна громада.
  • Обіцяють кожного учасника пригостити малиновим пирогом, планують спекти такий великий, щоб потрапив до Книги рекордів України.
  • Комусь з учасників поталанить виграти приз на колесах.

Фестиваль відбудеться у селі Чернятин, йдеться у повідомленні на офіційному сайті Северинівської ОТГ. Гостей на свято запрошує особисто голова громади Василь Малярчук.

Чернятин неспроста обрали для його проведення. Тут вирощують багато малини. У свій час журналіст сайту 20minut.ua розповідав про одного з місцевих фермерів, який за малину купив машину. Понад десять сортів малини вирощував він разом зі своїм батьком. Ягоди були різної форми, раннього, середнього і пізнього періоду достигання, навіть колір мали різний. Батько й син дипломовані аграрії з вищою освітою. Закладали ягідники по-науковому, експериментували з різними сортами.

Відео дня

У селі немало місцевих вирощують малину. Пропонуватимуть ягоди учасникам фестивалю. Можна буде також придбати саджанці різних сортів.

Але не тільки цим вирішили заявити про себе чернятинці. Вони взялися спекти великий малиновий пиріг. Настільки великий, щоб була можливість пригостити кожного учасника фестивалю. Зафіксувати своє досягнення запросили представників Книги рекордів України.

Родзинкою свята стане розіграш лотереї, де головним призом буде спортивний велосипед. Свій приз обіцяє також одна з туристичних фірм. Щоправда, не уточнюють, який само.

У програмі фестивалю низка заходів активного плану: катання на човнах, гра у футбол у… багнюці, охочі зможуть долучитися до змагання в інших видах спорту. Для найменших гостей запропонують дитячі розваги.

Закінчиться свято виступами учасників художніх колективів. Пісні даруватимуть відомі вінницькі виконавці народний артист України Станіслав Городинський, Олександр Онуфрійчук. Виступлять гурти «Експромт», «Фанфари Купали», «Мокоша», ансамбль «Поділля».

Нагадуємо, ягідне свято «МалинаФест» відбудеться 17 липня у селі Чернятин Жмеринського району.

 

Читайте також:

Подарував дружині лавандове поле, для себе залишив спаржу, а тюльпани зачекають

Як зростала Вінниця: фото супутників за 36 років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Наталья Горошко

    Тесты  на ковидло будут делать?

    Читач58 reply Наталья Горошко

    Нет, но конкретно вас заставят вакцинироваться. 5 раз сразу. Привселюдно.

    Наталя Вікторівна reply Читач58

    отдаю вам. все пять доз. вам нужнее. хотя вряд ли поможет

    Читач58 reply Наталя Вікторівна

    Обычная, ничего не делающая женщина с маленькой пенсией, не удовлетворенная жизнью настолько, что почти под каждой статьей пишет свои мерзопакостные комментики в стиле "теории большого заговора". Лучше сидите под подьездом с бабками одногодками и обсуждайте, что Ленка з 3 подьезда - прости*утка

    Наталя Вікторівна reply Читач58

    пожалуйся в ООН. В подотдел парнокопытных. тебе, как заслуженному козлу республики все пояснят.

    Читач58 reply Наталя Вікторівна

    О господи, насколько примитивное создание. Если когда то и работала в музее, то в качестве главного шута.
    Достаточно просто не аккцентировать вечно внимание под каждым постом на ковиде, не вести себя как сбежавшая из Ющенка в комментариях, и будет вам счастье. Обычное, пенсионное, пахнущее землей счастье 😇

keyboard_arrow_up