Сьогодні у Вінниці від спеки плавиться асфальт. Як врятуватись людям?

Сьогодні у Вінниці від спеки плавиться асфальт. Як врятуватись людям?
  • Сьогодні, 14 червня 2019 року, в Вінниці повітря прогрілося до 30 градусів.
  • Така погода, за прогнозами синоптиків, на більшій території країни протримається як мінімум тиждень.
  • Ми розкажемо, як врятуватися від спеки, і хто перебуває в зоні ризику.

Щорічно тисячі українців отримують сонячні і теплові удари. У зоні ризику знаходяться пенсіонери, хворі на серцево-судинні захворювання та люди з надмірною вагою. Лікарі радять з 10 до 19 годин не перебувати таким на вулиці.

Тепловий удар:

Перші ознаки теплового удару: почервоніння, запаморочення, шум у вухах і головний біль. Найчастіше для того, щоб привести "хворого" до тями, досить перенести його в прохолодне місце, дати води і намочити обличчя. Якщо в результаті теплового удару шкіра стала сухою і "хворий" не потіє, необхідно терміново викликати "швидку".

Відео дня

Сонячний удар:

Якщо людина отримала сонячний удар - швидку необхідно викликати в будь-якому випадку.

При сонячному ударі кров надходить в голову, розширюються кровоносні судини. Через це, в разі, якщо судина лопне, можливе порушення роботи центральної нервової системи.

 

  • Вживати в їжу овочі та фрукти. У спекотну погоду краще відмовитися від вживання жирної, гострої їжі. Також слід обмежити вживання солодкого. Ці продукти підсилюють потовиділення.
  • Відмовитися від кави і міцного чаю. Крім води і компотів, можна пити зелений чай. Від алкоголю на час спеки медики радять взагалі відмовитися. Не можна пити пиво (воно зневоднює організм) і солодкі, газовані напої.
  • Носити з собою негазовану воду. Вода повинна бути кімнатної температури. Пити її можна кожні півгодини, але маленькими ковтками. Водою також можна змочити серветку і протерти обличчя.
  • Одягатися в світле. При цьому одяг повинен бути з натуральних матеріалів, наприклад, льону. Обов'язковий елемент гардеробу - панамка, кепка або солом'яний шапочка. Головний убір врятує від сонячного удару.
  • Не виходити на вулицю в період з 10 до 19 годин. При можливості, виходити на вулицю (і навіть на пляж) потрібно до 10 або після 19 годин. Особливо небезпечно знаходиться під сонцем з 11 до 13 годин.
  • Можна користуватися вентилятором, але обережно. Потік повітря з кондиціонера або вентилятора не повинен потрапляти на людину, а дути в сторону. Ще обережніше потрібно використовувати кондиціонер.
  • Темрява врятує від спеки. У будинку на вікна можна повісити темні штори, або жалюзі. Якщо сонячні промені не потрапляють в приміщення, в ньому може бути на 2-3 градуси прохолодніше.
  • За допомогою пульверизатора можна підвищити вологість у приміщенні. Також можна змочити хустинку та покласти собі на плечі.

Читайте також:

Дощі не принесуть прохолоду: синоптики оновили прогноз до кінця тижня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталия Войт

    Сделайте освежающие рамки
  • Вадім Недомовний

    +47 на сонці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up