«Сміття гниє, його не вивозять». На Оводова у Вінниці потерпають від непотребу

«Сміття гниє, його не вивозять». На Оводова у Вінниці потерпають від непотребу
Щоб дістатися до сходів Артинова і парку, люди мусять пройти повз смердючу купу сміття / Фото надала вінничанка Анна
  • Будівельні відходи скинули поблизу входу до сходів Артинова — мальовничого куточка в центрі Вінниці.
  • «Купа росте, її ніхто не вивозить. Відповідальні служби футболять», — розказала вінничанка Анна.
  • Чому цей непотріб нікому не потрібний? Коли тут наведуть порядок? Та як діяти, якщо будівельні відходи скинули біля вашого будинку?

До журналіста звернулася вінничанка Анна. Жінка розповіла про ситуацію, через яку вулиця Оводова, в районі сходів Артинова, потерпає від сміття та смороду.

— У приміщення на Оводова, 1 заїхали нові орендарі. Вони там потроху собі ремонти виконують, а будівельне сміття виносять до смітника, який стоїть просто на вулиці. «ЕкоВін», звісно, це будівельне сміття не забирає. То так воно там і лежить, — розказала жінка.

Проте, це ще пів біди: купа сміття стала «магнітом» для іншого непотребу. Мовляв, інші люди з прогулянки викидають сміття саме на цю купу, яку не чіпають сміттєвози.

Відео дня

— Я дзвонила на 15-60, на «Муніципальну варту», але вони тільки один на одного перекидають. Мовляв, «це питання ми не вирішуємо». Нікому це сміття не потрібне. А тепер там і побутові відходи є, які почали гнити та смердіти. Поряд школа, прогулянкова зона, проводять екскурсії та й взагалі навколо багато людей живе, — скаржиться Анна.

«Будівельні відходи не вивозимо»

За роз’ясненням ми звернулися до «Ековіну». Керівник комунального підприємства Петро Гриневич підтвердив, що будівельне сміття їхня компанія не відвозить, оскільки це не входить у тариф на поводження з твердими побутовими відходами.

— Сміття мають самостійно відвезти на полігон у Стадницю. А перед цим з нами потрібно укласти договір, на Сабарівському шосе, 7; придбати талон на той об’єм будівельних відходів, який накопичився, — розказав Гриневич.

А щодо ситуації з накопиченням сміття на Оводова, 1 посадовець порадив звернутися до «Муніципальної варти».

— Наскільки мені відомо, комунальники робили прибирання території й вже отримали припис від «Муніципальної варти» на вивіз сміття, — пояснив Петро Гриневич.

«Питання на контролі»

Ок. Телефонуємо до начальника «Муніципальної варти» Віталія Чигура. Посадовець підтвердив, що на відповідальних накладено припис прибрати усе сміття, що там накопичилось.

— Там проводилася санітарна обрізка та прибирання території, яка є в комунальній власності. Вони заберуть сміття найближчими днями. Я тримаю на контролі це питання, — розказав Чигур.

Переповідаємо те, що дізналися місцевій жительці Анні, яка, власне, і зателефонувала з проблемою журналісту.

— Я це «приберуть найближчими днями» чую вже другий тиждень. Ніхто не забирає те сміття, купа тільки росте. Сподіваюсь, що у мерії нарешті виконають цю свою обіцянку, — сказала жінка.

Куди скаржитись, якщо у мене така ж проблема

Якщо ви бачите, що хтось привозить мішки з будівельним сміттям та інші будівельні відходи на звичайні смітники, — повідомляйте про це з допомогою фото та відео із зазначенням адреси у вайбер за номером (067)-4-102-101.

За скидання будівельного сміття на контейнерні майданчики можна отримати штраф від 340 до 1360 грн, для юридичних осіб — від 850 до 1700 грн. Це є покаранням за порушення правил благоустрою, стаття 152 Адмінкодексу України.

 

Читайте також:

Комуналка під час війни. Які тарифи для вінничан та коли можна не платити?

«Мораторій сприймаю позитивно». Вінничани про можливу заборону на підвищення тарифів

Цю криницю не чистили і не ремонтували». Вінничанин назвав брехнею дані, які дали у міськраді

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач60

    На  Вінницьких Хуторах по вул, Відподження вчасно не вивозять сміття!!! Це сміття залишається лежати там днями, за цей час собаки розтаскують це сміття по всій вулиці ми постійно ходимо і збираємо його(

    Це вже не вперше!!!!!!! Куди можна подати скаргу підкажіть будь-ласка ????
  • Анна Якимчук

    Да... Ну какие-то нелюди его туда выкинули...
  • Коломійчук Максим

    а все тому, що Вінниця - європейське місто
  • Анастатсия Москаленко

    Штрафи таким і побільше,щоб більше бажання не було

keyboard_arrow_up