Сміттєпереробний завод та ремонт мерії: ТОП-5 петицій цього місяця

Сміттєпереробний завод та ремонт мерії: ТОП-5 петицій цього місяця
  • Петиції до міської влади — це можливість вінничан достукатися до чиновників та вказати на проблеми, недоліки, безладдя, яке є в місті. А також шанс запропонувати свої проєкти, які потрібно втілити у Вінниці. 
  • Зібрали ті петиції за листопад, які зібрали найбільше підтримки серед містян та отримали відповіді від влади. 

Подавати петиції можна на сайті «Е-dem місцеві петиції». Зробити це може кожен, хто має ідеї, як вдосконалити місто. Процес виглядає так: ви створюєте петиції, потім її має підтримати якомога більше містян.

Якщо вашу петиції підтримали 350 вінничан, то її розглядають працівники міської ради. Далі — пишуть вам відповідь та вирішують, чи можуть втілити вашу пропозицію у реальність. 

Для вас показуємо ті, які вінничани запропонували у листопаді та ті, які вже отримали відповіді у цьому місяці. 

Відео дня

Школа на Академічному

Цю петицію подала містянка Ірина Українець. У ній вона просить розпочати забудову школи у мікрорайоні Академічний.«Мікрорайон ще не забудований навіть на половину, але кількість учнів кожної вікової категорії достатня для заповнення школи вже сьогодні», — вважає жінка. 

За її словами, вона знає, що забудова школи на Академічному все одно планується, щоправда, через 10 років. 

«Пропоную прискорити цей термін: виділити кошти вже наступного року та розпочинати будівництво. Вважаю потребу забудувати школу на Академічному терміновою та невідкладною. Також прошу майбутніх батьків та батьків дітей, які ще ходять у садочок, задуматись, де навчатиметься ваша дитина через декілька років?», — пише жінка.

У міськраді їй відповіли, що проблемні питання закладів освіти міста вирішуються поступово, враховуючи реальні можливості бюджету Вінницької міської територіальної громади.

«У 2020 році введено в експлуатацію школу у мікрорайоні «Поділля», будівництво якої тривало 5 років. Загальна вартість будівництва — 169,7 мільйона гривень, з них: бюджет Вінницької міської територіальної громади — 73,1 мільйона гривень, Державний фонд регіонального розвитку 61,8 мільйона, кошти інвесторів 24,9 мільйона, субвенція на соціально-економічний розвиток — 9,9 мільйона. Таким чином, будівництво школи є досить затратним, тому для його здійснення залучаються кошти інвесторів», — відповідають у міськраді. 

У підсумку: в наступному році немає можливості розпочати будівництво нової школи у мікрорайоні «Академічний». 

Школярам вільний доступ до транспорту

Цю петицію написала вінничанка Людмила Нагорна, її підтримали 427 небайдужих до цього питання містян та у міській раді дали відповідь. 

Суть петиції у тому, що під час обмеження кількості людей у транспорті дозволити школярам заходити до салону попри заповненість сидячих місць. 

«Водії закривають двері перед дітьми і школярі змушені, навіть у темну пору року, залишатись на зупинці. 20-30 хвилин чекають наступного рейсу і є ймовірність того, що будуть зайвими пасажирами знову», — пише жінка. 

У міській раді пояснили, що на території Вінницької міської територіальної громади перевезення пасажирів громадським транспортом здійснюється з дотриманням усіх карантинних обмежень, які встановлені Постановою Кабміну. 

«Адміністрації комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» та приватним перевізникам наголошено на необхідності забезпечення школярів правом першочергового проїзду в міському пасажирському транспорті», — кажуть у відповіді. 

Створення сміттєпереробного заводу

Далі — перелічуємо петиції, на які ще зараз триває збір підписів. Ви ще можете їх підтримати. До прикладу, цю петицію станом на 28 листопада підтримали 269 містян. 

Її створила Аліна Сапожнік і у ній жінка пише: «Вже не перший рік у Вінниці існують сміттєві баки для різних типів відходів, але вінничани не бачать сенсу сортувати своє сміття, адже його все одно вивозять все разом». 

Як читаємо у петиції, у Вінниці існує полігон, куди «ЕкоВін» і вивозить все сміття, але він не вічний. Тому пропонується створити сміттєпереробний завод на території Вінницької територіальної громади, щоб створити всі умови для комфортного і чистого життя у місті Вінниця.

Затори на Пирогова

Це одна з популярних петицій, які подавали у листопаді. Її підписали вже 102 людини. Написав її Олексій Владико. 

«Для боротьби з заторами по вулиці Пирогова в напрямку ринку «Урожай» від центрального універмагу пропоную забрати острівці безпеки (навпроти вулиці Блока), оскільки вони звужують проїжджу частину з трьох смуг руху до двох. І цим самим створюють затори», — каже вінничанин. 

Також пропонує заборонити поворот ліворуч на вул. Блока. Для в'їзду на вулицю Блока використати теперішнє місце розвороту перед вулицею Малиновського.

Осучаснення будинку мерії

Одна з найновіших петицій, на яку ще триває збір підписів, про будівлю міської ради. Її написав Станіслав Мостович. 

«Пропоную осучаснити будівлю вінницької міської ради на майдані Незалежності вулиця Соборна, 59. Це центр міста, будівля прямий вираз союзу, сірі стіни, страшні вікна. Пропоную покрити повністю будівлю склом», — пише чоловік. 

Читайте також:

«На мене напав КОРД»: житель Літина розповів про правопорушення, але чи ведеться розслідування?

«Слідчі ігнорують мої дзвінки», — чоловік загиблої у пожежі на Бевза дівчини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up