Скільки коштує відпочинок в Карпатах: ціни 2024 року і враження туристів

Скільки коштує відпочинок в Карпатах: ціни 2024 року і враження туристів
Вінничанка Зоряна Ткаченко з родиною та друзями на улюбленому гірськолижному курорті Драгобрат
  • Зимовий сезон в Карпатах триває. Чимала кількість відпочивальників приїздить сюди для того, щоб покататись на лижах чи сноуборді. Поцікавились, які ціни в Буковелі та на Драгобраті на початку  2024 року, та як відпочивалося на цих курортах туристам.

У Карпатах триває високий сезон, який починається з середини грудня і закінчується майже у кінці лютого. У цей час ціни практично не змінюються, крім різдвяно-новорічного тижня, коли житло дорожчає й у 3-4 рази. Попри високі ціни і новини про рейди ТЦК, туристи їдуть в гори, щоб покататися на лижах або відпочити.

Буковель

Буковель вважають одним із найдорожчих курортів в Україні, однак відпочити тут можна на різний бюджет. Щороку на Буковель приїздять тисячі українців,і цей рік не є виключенням. Високий сезон катань розпочався тут 18 грудня й триватиме до кінця березня.

Відео дня

— Ті, хто  планує кататися на лижах — обирають готель ближче до підйомників. Зняти номер можна від 4 до 20 тис. грн. У ціну можуть включені додаткові послуги — відвідування SPA й сніданок, — розповідає менеджер з туризму Світлана Попова. — Лижники й сноубордисти мають обовʼязково купити абонемент на підйомники. Один день катання в Буковелі під час високого сезону вартує 1480 грн, у низький — 870 грн. Дешевше вийде, якщо брати абонемент на довше. Так за три дні треба заплатити 4220 грн.

VIP-прохід коштує 8440 за три дні. Можна обрати вечірні катання з 15:00 до 19:30 й заплатити всього 570 грн.

 — Прокат лиж в середньому коштує 250-400 грн за день, у комплект входять також шолом і черевики, —  каже фахівчиня. —  Борд вартує трохи дорожче — до 650 грн. Щоб зекономити, варто брати спорядження відразу на кілька днів — вийде дешевше на 50-150 грн. Також є можливість придбати й нові лижі, борд або гірськолижний одяг. Наприклад, куртки коштують від 2,5 до 15 тис. грн. Початківці можуть взяти уроки інструктора з катання. Індивідуальне заняття обійдеться в 1850 грн за чотири години.

За словами туристів, обід у ресторані в Буковелі на одну людину обійдеться в 600-1000 грн, з алкоголем вийде трохи більше. Найбільше туристи полюбляють гуцульські страви — банош з бринзою або грибами (325 грн), бограч (275 грн).

Олександра Рискальчук в Буковелі не вперше, а ось на лижах каталася перший раз. Каже, що отримала задоволення від катання і від відпочинку на курорті. Розповіла, які нині ціни на  спорядження.

— Оренда лиж нам коштувала 250 гривень на добу за один комплект, — каже дівчина. — Туди входять лижі, черевики, шолом і окуляри.

Олександра з чоловіком орендували бюджетний, проте комфортний готель, за 150 метрів до витягу.

— Номер на двох нам обійшовся 7 тисяч 200 гривень за три ночі. Цей готель вважається бюджетним, в порівнянні з тими пропозиціями, які тут є. Загалом відпочинок в Буковелі на двох за чотири дні нам обійшовся близько 30-ти тисяч гривень.

Попри те, що Буковель вважається найдорожчим гірськолижним курортом України, Олександра Рискальчук обирає саме його.

—  В Буковелі є великий вибір трас, тому цей курорт обирають туристи з різним рівнем підготовки катання на лижах. Добре розвинена інфраструктура, — каже Саша. — Ще поїду туди обовʼязково, бо дуже сподобалося кататися на лижах. Відключається голова від всього, ти просто їдеш на швидкості повз гори і ліс — заворожуючі враження. 

Драгобрат 

Також розглянемо ціни на найвисокогірніший курорт України — Драгобрат.

Взимку це райське місце для любителів активного відпочинку. Тут зосереджені гірськолижні траси різної складності. Тому і новачкам, і професіоналам знайдеться місце на спуску. А ще курорт розкинувся посеред неймовірно мальовничої природи. Відповідно, відпочинок буде корисним як для тіла, так і для душі.

 — Середня вартість одного підйому для дорослого складає 100 гривень, — говорить менеджер з туризму. —  Для дітей до 14 років — 50 гривень. Але  вигідніше купувати не разові підйоми, а, наприклад, 20 чи 50 підйомів. У такому разі можна суттєво зекономити: 20 підйомів — 1000 гривень, 50 підйомів — 2000 гривень.

Для дітей в обох випадках ціна буде наполовину меншою — 500 та 1000 гривень відповідно. Окремі комплекси пропонують так званий денний безліміт, який коштує майже 1300 гривень.

— Якщо ви приїхали без власного інвентарю, то тут можна його орендувати,—  зазначає Світлана Попова. —  Вартість лижного комплекту на день стартує від 250 гривень та залежить від кількох факторів. Наприклад, орендувати лижі для фрірайду коштує дорожче, ніж звичайні — від 500 гривень. Можна все окремо орендувати: черевики (від 200 гривень), каску (від 150 гривень), палиці (від 100 гривень).

Також в мережі можна знайти ціни в тутешніх кав’ярнях. Наприклад, з’їсти смачного борщу коштує в межах 120 гривень, порція дерунів — 110 гривень, млинці можна поїсти за 85 гривень, а шарлотку продають за 90 гривень.

Зоряна Ткаченко з родиною полюбляють кататися на сноубордах. Вінничанка вважає, що найкраще місце для цього — Драгобрат.

— Чотири роки  їжджу на Драгобрат, — каже Зоряна.— Спочатку, ще до війни, тут проводила ретріти. А далі, з сімʼєю, їхали наповнитися і перезавантажитися в горах. Три роки, як ми  з сім'єю перейшли на сноуборди, і саме на Драгобраті найкраще тренуватися та вчитися. Зазвичай їдемо в будні на 3-5 днів.

Вінничанка зазвичай вибирає сучасний готель  біля самої гірки і витяга.

— Також в тому готелі є прокат, сауна, чани, прекрасні сніданки та вечері, та гарний ремонт, — говорить жінка.— Номер на двох коштує 2400 зі сніданками та вечерями.

Також Зоряна Ткаченко розповіла, які нині ціни на спорядження саме на цьому курорті.

— Оренда сноубордів,шлему, взуття — 500 грн.Скі пас на Чайці — 3250 грн. на 40 підйомів, 2000 грн. — на 20 підйомів, або разовий — 130 грн. Не слід забувати, що перед тим, яка кататися в горах, вам потрібно дістатися до самого курорту Драгобрат. Для цього є спеціальні машини. Вартість — 3000 грн. на 10-16 чоловік. Нам дуже подобається відпочинок саме на Драгобраті,де відчувається єднання з природою. Повернемося з родиною сюди ще не один раз.

 

Читайте також:

З бабусиної хати в екосадибу. Як декораторка розвиває зелений туризм на Ямпільщині

Тут знайшли найбільший агат. Іллінецькому метеоритному кратеру чотириста мільйонів років

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Татьяна Кравченко

    Чудова стаття під час війни! Відчуйте єднання з природою під Авдєєвкою або Купянском. Майже кожного дня хлопців "на щиті" привозять, а в нас - де краще- в Драгобраті чи в Буковелі відпочити! Люди, що відбувається, що з вами?

    Читач85 reply Татьяна Кравченко

    я в Чехії зараз відпочиваю
  • Леляк

    Розкажіть скільки коштує життя на окупованих територіях
  • Оксана Носур

    Ви думали як війну закінчити а не про відпочинки, хлопці в холодних окопах а вам розваги ,Ганьба
  • Римский Александр

    Начали уже о тцк писать. Прогресс у вас прям, заметили через полгода.

keyboard_arrow_up