Ситуація на контролі. Водоканал пояснив, чому вода змінила колір та смердить

Ситуація на контролі. Водоканал пояснив, чому вода змінила колір та смердить
  • У Вінниці погіршився колір та запах води. У Водоканалі кажуть, що панікувати не варто, та пояснюють причину такої ситуації.

— Погіршення запаху або кольору води. Декілька таких запитів отримали впродовж останніх двох днів на нашу аварійно-диспетчерську службу, то ж пояснюємо і заспокоюємо, — написали на сторінці облводоканалу.

Зазначають, що настав період, коли спека та сезонні явища в річці Південний Буг роблять свою справу. Нині рівень кисню в річці падає, бо одні водорості розкладаються, а інші починають свій життєвий цикл.

Спека останніми днями пришвидшує процеси життєвого циклу водоростей, прогріваючи воду.

Відео дня

— Вплинути на сезонні явища в річці водоканал, на жаль, не може. Що ми точно можемо, то це 24/7 контролювати всі показники води та коригувати технологічні схеми очищення: на початковому етапі очищення води вже додали збагачення киснем: працюють повітредувки та коригуємо дози реагентів для очищення води, — підкреслюють у повідомленні. — Знаємо про проблематику, тримаємо ситуацію під контролем і запевняємо, що наразі йдеться про несуттєве погіршення лише органолептичних показників води: запаху та/або кольору.

В цілому, як кажуть у комунальному підприємстві, вода у кранах вінничан залишається безпечною для споживання.

Опитування

Чи хороша у вас тече вода з крану?

 

Читайте також:

Рада заборонила підвищення тарифів на тепло для населення

Окупиться за два-три роки. Вінничанин пропонує відмовитися від газових котелень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up