Шумно потренувалися. Бунт у тюрмі виявився антитерористичним навчанням силовиків

Шумно потренувалися. Бунт у тюрмі виявився антитерористичним навчанням силовиків
Вигаданий бунт в'язнів придушили. Фото пресгрупи УСБУ у Вінницькій області
  • Інформація про стрілянину і вибухи, які було чутно вранці 12 лютого з території установи покарань на Брацлавській, прояснилася.
  • Наприкінці дня в спецслужбі відрапортували: то їхні співробітники проводили міжрегіональні спеціальні навчання.

На території вінницької тюрми силовики, як сказали в СБУ, вдосконалювали «навики проведення антитерористичної операції в установі кримінально-виконавчої системи» та «відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії». В навчаннях, які координувала спецслужба, брали участь підрозділи Державної кримінально-виконавчої служби та Національної гвардії. 

— Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України у Вінницькій області провела міжрегіональні спеціальні тренування на базі установи виконання покарань, — поінформувала пресгрупа управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

За легендою навчань двоє ув’язнених захопили заручника і висунули вимоги: надати їм автотранспорт з повним баком палива та дозволити безперешкодно виїхати за межі установи. При цьому інші засуджені розпочали масові заворушення на території режимного об’єкту на підтримку протиправних дій злочинців.

— Завдяки ефективним діям залучених до тренувань підрозділів зловмисників нейтралізували, заручників звільнили, — сказали в пресгрупі управління СБУ. — Координаційна група Антитерористичного центру проаналізувала кожен етап навчань і відзначила високий рівень готовності його учасників до злагодженої роботи в екстремальних умовах.

Відео дня

А вранці, нагадаємо, читачі розповіли журналістам 20minut.ua, що чули крики та звуки, схожі на вибухи й постріли. Також люди бачили великий броньований автомобіль, що заїхав на територію в’язниці у цей самий час. Описана картина навела на думку, що в установі виконання покарань був бунт ув’язнених, який придушили. Журналістка швидко виїхала на місце: нічого незвичного біля тюрми не застала.

Подивіться фото з навчань, які надіслала пресгрупа управління Служби безпеки України у Вінницькій області: 




Читайте також:

«Валять» на водія, що їх «здав». Прояснилася лінія захисту в процесі про вбивство Тарасових

На жмеринському Telegram-каналі «злили» відео-компромат і тепер просять захисту Авакова
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Serega Ukraina

    В раду їдьте тренуйтеся,а не на зеках.
  • Борис Ковальчук

    Не вірю
  • Іван Майданович

    В ато вчитись а не на зеках, ба.ани,
  • Оксана Шкуріна

    Опять наверное маски шоу решили отдохнуть,беспредел был и есть
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up