Сховатися від міської суєти. У Ладижині відновили стародавню «панську» криницю

Сховатися від міської суєти. У Ладижині відновили стародавню «панську» криницю
  • У Ладижинській громаді відкрили локацію для відпочинку «Криниця крізь віки», яка знаходиться поблизу села Василівка.
  • Тут люди зможуть сховатися від міської суєти та відпочити, адже на локації майже не ловить мобільний зв'язок.

У стародавні часи, це джерело називали «панська криниця», оскільки, за легендою, з неї використовували воду лише пани Сабанські, які володіли селом. Щодня працівники мусили носити великі бочки з водою до панського маєтку. Про це повідомляє Ладижинська міська рада.

— З влаштуванням водогону криниця втратила свою популярність, занепала. Дерев’яні конструкції верху криниці зіпсувалися. Та це ніяк не вплинуло на якість води – вона залишалась чистою й прозорою, — зазначають у відомстві.

Немає опису світлини.

Відео дня

Активіст Олександр Єфіменко взявся відродити криницю. Подав відповідну заявку на конкурс «Громадський бюджет» і виграв кошти на відновлення криниці та облаштування місця відпочинку.

Разом з однодумцями пан Олександр провів велику роботу: оновили дерев’яні конструкції криниці, влаштували спуск та доріжку до неї з проїжджої частини, встановили лавку для відпочинку та уклали довколо криниці декоративну плитку. 

На зображенні може бути: 6 людей

На локації з’явився невеличкий ставок з містком, а також дерев’яний стіл з лавками. І все це прикрасили квітами та саджанцями дерев.

— Наразі процвітає мода на єднання з природою та зелений туризм, тож дане місце чудово підійде, щоб сховатися від міської суєти та відпочити там, де майже не ловить мобільний зв'язок, — розповідає ініціатор на відкритті локації.

 

Читайте також:

На Замковій горі знову розквітло панно у вигляді Герба України

Вінничани почистили від борщівника береги малої річки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up