На Замковій горі знову розквітло панно у вигляді Герба України

На Замковій горі знову розквітло панно у вигляді Герба України
  • У Вінниці, на Замковій горі, знову з'явилося квіткове панно, яке зображує Герб України. Для створення цієї патріотичної інсталяції знадобилося близько 5 тисяч квітів, зокрема жовто-гарячі тагетіси та блакитні агератуми.
  • Замкова гора, яка є найвищою точкою міста і місцем розташування найбільшого прапора України, була обрана не випадково для розміщення квіткового тризуба минулого року.
  • Ця інсталяція символізує нескореність та силу українського духу.

У Вінниці знову на Замковій горі висадили квіткове панно у вигляді Герба України, повідомляють у Вінницькій міській раді.

Працівники «Вінницязеленбуд» фактично розташували шкірну квітку на своєму місці без поспіху. Майстриня підприємства, Алла Данілевська, висловлює свою гордість та відповідальність за створення квіткового Герба.

— Створення цієї композиції має велике значення для нас, і ми бажаємо вкласти в неї нашу душу, любов до України, шану до наших загиблих воїнів та любов до нашої рідної землі, — розповідає майстриня. — Назва Замкової гори сама по собі вказує на її особливість — природний схил. Вона чудово видна з дороги та прилеглих територій. Тому я впевнена, що як вінничани, так і гості міста повністю насолоджуються красою квіткового панно та знаходяться в його патріотичному народженні.

Відео дня

За словами Алли Данілевської, тагетіси, які в народі називають чорнобривцями, й агератуми — невибагливі та не потребують надмірного догляду. Вони цвістимуть до пізньої осені.

«Минулої весни наші клумби, квітники, сквери прикрасили композиції у національних кольорах. Цьогоріч ми вирішили не відступати від цієї традиції. Чимало рослин виплекали у своїх оранжереях та теплицях. Наразі у багатьох куточках нашого міста ви вже можете побачити результат нашої праці. Зазвичай переважають жовто-блакитні орнаменти, але є й чимало, виконаних у кольорах вишиванки. Комусь квіткові панно, можливо, навіють спомин про мамин рушник, комусь – бабусину сорочку… Це символи українського народу. Переконані, сьогодні вони надзвичайно важливі, адже показують хто ми є і за що боремось», — зазначила очільниця «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш.

Додає, попри війну, Вінниця має залишатися містом із унікальними квітковими традиціями. Це також символ нашої незламності та сили духу.

«Вінничани пишаються своїм заквітчаним містом. Із року в рік засвідчують це під час Всеукраїнського опитування Міжнародним республіканським інститутом IRI Україна. Тож працюємо далі, щоб барвиста краса Вінниці ніколи не згасла!» —  наголосила Тетяна Прибиш.

 

Читайте також:

День ангела у травні 2023. календар іменин, кого вітати цього місяця

Церковний календар на травень 2023 року: перелік свят

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юля Тарасовська

    Красиво!
  • Stas Pavlov

    Промовчу...я не літаю .

keyboard_arrow_up