Шериф з Лука-Мелешківської громади дарував дітям флікери

Шериф з Лука-Мелешківської громади дарував дітям флікери
  • Знеструмлення, а також масове відключення світлофорів, суттєво впливають на безпеку дорожнього руху і збільшення кількості аварій. 
  • Аби захистити життя дітей у темну пору доби, поліцейський офіцер безкоштовно роздавав світловідбиваючі браслети.

«Ми живемо в час постійних відключень світла і територія громади практично не підсвічується в темну пору, а ці флікери допоможуть водіям вчасно побачити дитину, яка переходить дорогу чи стоїть на узбіччі», — розповів поліцейський.

Діти були задоволені, обирали колір флікера та чіпляли їх на себе.

Відео дня

Кожен повинен дбати про свою безпеку та «виділяти» себе за умов недостатньої видимості та у темну пору доби. Пам’ятайте, хоча б один світловідбиваючий флікер на одязі чи сумці збільшує видимість пішохода для водіїв. 

Як стати «помітними» вночі

Міністерство охорони здоров’я України рекомендує пішоходам одягатися так, аби бути більш помітними в темряві. Це допоможе зберегти здоров’я та життя.

— Пам’ятайте, що на ДТП виїжджають не лише поліцейські, а й медики центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які щодня зазнають додаткового навантаження в умовах повномасштабного вторгнення. Тож кожен із вас може хоча б допомогти і не додавати лікарям «екстренки» та працівникам інших служб зайвої роботи, — зазначають у МОЗ. — Кожен пішохід може вжити заходів, аби бути більш помітним у темряві, а отже, зберегти свої здоров’я та життя.

Щоб бути більш помітними вночі:

  • надавайте перевагу світлому (яскравому) одягу;
  • використовуйте світловідбивні елементи — флікери (вони підвищують рівень видимості пішохода в кілька разів); елементи краще чіпляти на рухливих частинах тіла (передпліччя, гомілки, зап’ястки, щиколотки);
  • переходьте проїжджу частину в установлених місцях, підсвічуючи дорогу ліхтариком; перш ніж іти — переконайтеся, що водій вас побачив;
  • відмовтеся від використання на вулиці навушників, не відволікайтеся на телефон.

Відстань, з якої водій помічає пішохода у темряві, одягнутого у темне складає 20 метрів, 50 — якщо людина вбрана у світле, і 130 — якщо на його одязі наявні світловідбивні елементи. 

 

Читайте також:

На перетині Юності-Келецька автівка збила хлопця на самокаті

Потерпілих могло бути більше. На Келецькій не розминулися дві машини (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Серёга Кинг

    Хто дарував?????шериф????
  • Юра Матвийчук

    ОЛЕНІ!!!!
  • Олександр Остапчук

    Вчора їздив по Вінницьких вулицях цілий вечір, шок повний! люди в темному одягу як безсмертні снують по дорогах.Часто хаотично,деякі бігають(без наліпок,без фонарика,телефона...)В мене гарне світло в авто,але зустрічні сліплять китайським ледом і рештою гівна) а пішобігущі себе зовсім не жаліють...

    Александр Павлов reply Олександр Остапчук

    Олександр Остапчук можливо начати з водіїв які встановили сепер лампи, бо з бідних влада і так наклоняє.
  • Рита Нагорная

    Прямо шеріф? А може староста села?

keyboard_arrow_up