Сесія міськради: 45 мільйонів на освіту, 29 — постраждалим від теракту та інше

Сесія міськради: 45 мільйонів на освіту, 29 — постраждалим від теракту та інше
  • Вчора, 26 серпня, пройшла чергова сесія міської ради. Депутати обговорили питання освіти та відновлення після теракту.
  • Також озвучили суми, які будуть спрямовані на підтримку військових, облаштування укриттів закладів освіти, на підготовку до опалювального сезону, на підсилення системи оповіщення, яка потребує цього через динамічну і тривалу експлуатацію.

Громада продовжує надавати допомогу потерпілим після ракетного обстрілу Вінниці 14 липня. Виплачуються грошові кошти та ремонтуються пошкоджені будинки.

«Ми виділяємо 3,5 млн грн на підтримку наших мешканців, які постраждали внаслідок ракетного обстрілу 14 липня. По 50 тисяч грн на одного загиблого та по 25 тисяч на поранених, — каже міський голова Сергій Моргунов. — Також 25,8 млн грн спрямовуємо на відновлення постраждалих будинків в районі площі Перемоги. Днями долучились міжнародні організації, які обіцяли встановити вікна у будинках. Роботи з встановлення вікон вже тривають за адресою вул. Винниченка, 35. У будинку по проспекту Коцюбинського, 37 очікуються роботи, які запланував Червоний Хрест».

На заміну вікон та дверей в місцях загального користування (під’їздах) виділили 10,4 млн грн.

Відео дня

Для освіти понад 45 мільйонів

Майже 40 млн грн (38 млн 264,7 тис. грн) спрямували на додаткове облаштування споруд цивільного захисту у школах, садочках та лікарнях відповідно до тих рекомендацій спільних комісій за участі ДСНС, які проводили обстеження закладів. Це робиться для того, щоб належним чином розпочати в офлайн-режимі навчальний рік.

Також виділили 7,3 млн грн на закупівлю генераторів для закладів освіти та кабінок санвузлів, відповідно до рішення Оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону.

Підтримка захисників

Для наших поліцейських з бюджету громади виділили кошти, аби закупити автомобіль. Це дозволить забезпечувати публічний порядок.

«Вінниця продовжує підтримувати наших захисників, поліцію, Національну гвардію, Збройні сили України. Для них фінансування з бюджету спрямовується на покращення технічних можливостей, що надзвичайно важливо для безпеки у громаді, — каже Моргунов. — Зокрема, допомога із закупівлею авто для правоохоронців — для забезпечення публічного порядку».

Мільйон на систему оповіщення

Систему оповіщення технічно підсилять. Придбають резервне автоматизоване робоче місце дистанційного керування системою.

Це важливо у випадку несправностей чи виведення з ладу основного обладнання. На це спрямують мільйон гривень.

Новий навчальний заклад у Вінниці

До Вінниці переїхав  Харківський національний університет внутрішніх справ. У нашому місті створили філіал закладу, працюватимуть два факультети.

«Громада підтримує заклад, щоб він міг нормально функціонувати на новому місті, забезпечити якісні освітні послуги для курсантів — а це також і вінничани, мешканці Вінницької області, — каже Моргунов. — Прийнято рішення допомогти з матеріально-технічною базою та спрямувати на ці цілі 1,5 млн грн».

 

Читайте також:

Вінничанин пропонував відмовитися від газових котелень. Мерія відповіла на петицію

У підвалах зроблять пункти обігріву. План Вінниці на випадок зриву опалювального сезону

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ivan Sobzyk

    Да ти що так швидко зібрались і вирішили.Цікаво а чи потрібен цей деребанчик для міста-?
  • Мельник Дарина

    Все правильно.
  • София Яковлева

    Непогано вирішили.

keyboard_arrow_up