Вінничанин пропонував відмовитися від газових котелень. Мерія відповіла на петицію

Вінничанин пропонував відмовитися від газових котелень. Мерія відповіла на петицію
  • Вінничанин Вадим Скорина 28 липня подав петицію, у якій просив у комунальних закладах замінити газові котельні на котельні з альтернативних видів палива. Звернення підтримали 354 людини, і воно отримало відповідь від мерії.

«Заміна газових котелень на котельні з альтернативних видів палива в комунальних закладах міста. Окупність яких складає 2-3 роки. Українських виробників котелень на альтернативних видах палива достатньо, — йшлося у петиції. — Також існує безліч варіантів теплових насосів, які ефективніші за газові в декілька разів. При введенні в експлуатацію нових багатоповерхових будинків зобов'язувати будівельні компанії встановлювати в них теплові насоси повітря вода або котельні на альтернативних видах палива».

Про це ми писали у матеріалі:

Днями дана петиція отримала відповідь від міськради. У відповіді зазначили, що місто встановлює котельні з альтернативним паливом, а от за нові багатоповерхівки вони не відповідають. Цитуємо відповідь

Відео дня

«На території Вінницької МТГ ведуться роботи з будівництва котелень, які працюють на альтернативних видах палива. На сьогодні в м.Вінниці вже встановлено 12 твердопаливних котелень. Також розробляється проєктно-кошторисна документація на встановлення теплових насосів в одному закладі освіти та одному закладі охорони здоров’я.

Що стосується нових багатоповерхових будинків, то всі технічні питання щодо них вирішуються на етапі проєктування між замовниками (інвесторами) будівництва та забудовником, у відповідності до чинного законодавства України.

Відповідно до ст. 30 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» технічні умови - це комплекс умов та вимог до інженерного забезпечення об’єкта будівництва, які повинні відповідати його розрахунковим параметрам щодо водопостачання (з урахуванням потреб забезпечення пожежогасіння), тепло-, електро- і газопостачання, водовідведення, зовнішнього освітлення та телекомунікації.

Видача технічних умов не відноситься до компетенції департаментів Вінницької міської ради.

Фізична чи юридична особа, яка має намір щодо забудови земельної ділянки, що перебуває в її власності або користуванні, має право на одержання технічних умов згідно із поданою нею заявою до організації, що надає технічні умови».

Про альтернативні види палива

Альтернативні види палива — тверде, рідке та газове паливо, яке є альтернативою відповідним традиційним видам палива і яке виробляється або видобувається з нетрадиційних джерел та видів енергетичної сировини. Це, зокрема, відходи — шлаки та відходи промисловості, сільського господарства, комунально-побутових та інших підприємств, які можуть бути джерелом або сировиною для видобутку чи виробництва альтернативних видів палива. Для таких видів палива використовують низку видів енергетичної сировини. Це, в тому числі і сировина рослинного походження, відходи, тверді горючі речовини, інші природні і штучні джерела та види енергетичної сировини.

Останніми роками, як розповідають у публікації на ІА «Конкурент», популярність альтернативного палива в Україні зростає семимильними кроками. Зокрема, у контексті опалення на альтернативні види переводять як оселі громадян, так і бюджетні та комерційні установи. Це дає реальну чи то уявну, але все ж незалежність від росії, олігархів та монополістів на ринку послуг. Тобто, за умови успішного масового переходу на альтернативні види опалення, як влада, так і громади можуть зірвати справжній джек-пот, але, як часто буває в Україні, між написаним на папері і втіленим в реальне життя виникає прірва.

Зима уже близько і варто подбати про свою оселю. Комунальні служби працюють для цього, але деякі кроки мають зробити і самі мешканці будинків. У міськраді, нагадаємо, надали поради, як підготуватися до опалювального сезону. Деталі у матеріалі:

До речі піднімають питання про створення пунктів обігріву у багатоквартирних будинках та про роботу котелень на альтернативному паливі. Про це далі:

 

Читайте також:

Зима близько. Як вінничанам підготуватися до опалювального сезону

Підготовка до опалювального сезону. У Вінниці ремонтують котельні та випробовують мережі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Halyna Sidnieva

    А коли займуться за мешканців , які пристроїли халабуди ( яка ніде не зареєстрована) крадуть тепло.
    В під' їздах батареї, які обігрівають вулицю.
    Коли ЖЕКИ НАВЕДУТЬ ЛАД? ( ТЯЖИЛІВ)
  • Вадим Скорина

    Котли газові совкові не міняли 50 років. Вони небо гріють а не приміщення. А в сільських школах вже зливають з батарей воду. Моя петиція хоч і набрала необхідну кількість голосів але нічого ніхто змінювати не хоче.

    Наприклад Садовий у Львові робить все щоб місто стало найкраще в Україні і по енергоефективності тим більше! А у нас

    1000 відмазок, що це не в їхній компетенції.

    Скоро опалювальний сезон. Включіть в план модернізації енергоефективності будівель місто та область і будемо багатшими з кожним роком.
  • Валентина Бузуверя

    В Україні дуже багато газових родовищ.Полтавська,Сумська,Чернігівська іХарківька обл дуже багато газових свердловин (дуже багато приватних)І продають за кордон,а нам потрібно сидіти в холодних хатах.Ліси випилюють і вивозять за кордон,Корови дуже мало,кирпич (кізяк)немає з чого робити.Яке альтернативне паливо?Так ще ж потрібно і на котли гроші іитратити

    Валентина Бузуверя reply Валентина Бузуверя

    Олександр Мельник Павловнія ще повинна прижитися в наших краях.А в нас єсть свій газ,якого.достатньо для населення України.Люди витрачали свої кошти,самі рили траншеї,самі закупляли труби,смолили їх до своїх осель.Купляли котли,лічильники,а тепер будемо чекати поки виросте Павловнія А газ який видобувають де діватимл?

    Олександр Мельник reply Валентина Бузуверя

    Валентина Бузуверя Павлонія за 6 років виростає до 15- 20 метрів.
  • Сергій Романов

    Мерія спише гроші на перейменування вулиць, виготовлення нових табличок і так далі. А включати голови і переводити совкову комуну Тепла на європейські стандарти вона ця херія не хоче. Воно їм треба. Вкрадено скільки що і хатинки в царських селах з індивідуальним опаленням і домики десь в теплих ізраїльських краях. А це з їх точки зору бидло, прості вінничани обійдуться і совковими комунами тепла з цінами вищими ніж в Європі, тому що втрати тепла на обігрів вінницького неба колосальні. Це не мерія це імітатори бурної діяльності. Міняти всіх потрібно.

keyboard_arrow_up