Коти та собаки на «залізних конях»: презентували велокалендар на 2020 рік

Коти та собаки на «залізних конях»: презентували велокалендар на 2020 рік
Фото кицьки Монро і Сергія Чорного стало ілюстрацією для серпня. У велокалендарі ще є кіт з Олександром Царевським
  • Четвертий рік підряд у Вінниці готують велокалендар з датами на цікаві події для велосипедистів.
  • На 2020 рік його зробили з фотографіями — ілюстраціями для календаря слугували відомі велосипедисти та яскраві постаті разом з їхніми хатніми улюбленцями.
  • Крім того, організатори анонсували з десяток велоподій, а також розширення мережі велопрокату Nextbike

У суботу, 4 січня, в приміщенні хабу «Місто змістів», представили новий велокалендар. Його цьогоріч зробили з фотоілюстраціями. Як розповідала художниця Людмила Шиляєва, так вирішили зробити, щоб була «черговість»: адже перший велокалендар був зі скетчами, другий — з «голими» фото, а третій — знову був мальованим.

— Ми зрозуміли, що людям найбільше «заходять» котики, — каже організатор велоподій у Вінниці Олександр Царевський. — Тому для календаря-2020 ми запросили відомих у велоспільноті людей, яскравих людей та їхніх тварин. Ілюстрацією для січня стала хатня тваринка Людмили — миша, яка позує з маленьким ровером.

Відео дня

У сам велокалендар потрапили дати подій, які відбуватимуться одразу в трьох містах — Київ, Львів та Вінниця. Водночас, організатори розповідали детально про події в нашому місті. Зокрема, представниця департаменту маркетингу та туризму міськради Анастасія Стовпець розповіла, що вже незабаром розкажуть про старт сезону прогулянок «Вишенька на двоколісному»:

— Це екскурсія, на якій розказуємо про туристичний мікрорайон міста та про історію велоруху. Думаю, що в кінці січня ми анонсуємо програму на цей сезон. Тому слідкуйте за анонсами, — каже Стовпець.

Ілюстрацією для лютого стала фото дівчини, яка тримає в руці змію і поряд собаку. Цей місяць не є багатим на велоподії, тож в ньому є загальновідомі свята, на кшталт 14 лютого — дня всіх закоханих.

Крім велоподій у календар вписали маловідомі для українців свята: для прикладу, 19 січня є всесвітнім днем снігу; 2 лютого — день бабака; 13 березня — міжнародний день сну.

Ілюстрацією для березня стала фотографія Ярослава Кочевника з собакою на руках, що позіхає. Цього місяця анонсують велопробіг до Дня святого Патріка, який призначили на 17 березня.

Решта весни буде багатою на події для велосипедистів: тут і Велодень, пробіг до Днів сталої енергетики та ще багато подій, які будуть відбуватися не тільки у Вінниці, а й у Львові та Києві.

А влітку будуть традиційні велопаради, серед яких Леді на велосипеді та велопарад у вишиванках до Дня незалежності.

Восени відбудеться «Закрутка по-вінницьки» (20 вересня) та ближче до листопада вже закриватимуть велосезон у 2020 році.

Прозвучали декілька анонсів і щодо розвитку велоінфраструктурі в нашому місті.

— Цьогоріч ми плануємо завершувати стратегію розвитку велоруху, яка була розрахована до 2020 року. У її рамках в місті Вінниця буде 85 кілометрів велосмуг та велодоріжок (зроблять 11 кілометрів у 2020 році - авт.). Тому пропоную долучитися велосипедистам, щоб ми визначили над чим далі потрібно працювати, — каже керівник розвитку велоінфраструктури міської ради Андрій Сорокін.

— Ми додамо 10 станцій «Некстбайку» та плюс 80 велосипедів, — каже Олександр Царевський. — Їх місце розташування — це не Старе місто чи Тяжилів. Вони будуть зв’язувати вже існуючі напрямки між Замостям, Центром і Вишенькою, де вже є наші станції. Зокрема, буде ще одна станція на Театральній. Бо станція на Європейській площі, навіть зі збільшеною кількістю стійок, не може задовольнити попит серед вінничан.

Раніше ми писали, що у 2020 році вінницька мерія закупить станції для велопрокату Nextbike, що коштуватиме біля 3 мільйонів гривень. Водночас, оператор станцій Nextbike (міська влада здає станції та велосипеди в оренду, адже вони є комунальним майном - авт.) закупить під ці станції велосипеди.

Під кінець презентації велокаледаря Олександр Царевський дарував примірники волонтерам зі спільноти велосипедистів, які часто підтримують проведення події у Вінниці. Також подякував календарем і за інформаційну підтримку в медіа. Серед інфопартнерів є й «20хвилин»:

— В цілому, перший велокалендар вийшов в друк завдяки підтримці «RIA/20хвилин», — зазначив Царевський, коли дарував велокалендар головному редактору тижневика RIA і сайту «20хвилин» Вадиму Павлову.

А надалі Олександр Царевський розповів, що, можливо, велокалендар 2021 року стане електронним:

— Вірогідно, такий велокалендар розмістимо на сайті «Критичної маси», який зараз роблять наші друзі-айтішніки.

— От випустите ювілейний, 5-й календар, тоді й переходьте «в цифру», — вигукнули з зали.

Якщо надалі вінницькі велокалендарі стануть лише «цифровими», то у вас поки що є шанс купити повністю друкований на глянці календар-2020 з цікавими подіями для велосипедистів. Замовити календар можна ТУТ.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up