Артинов, Полякова і олені Бронюка: представили велокалендар на 2019 рік

Артинов, Полякова і олені Бронюка: представили велокалендар на 2019 рік
  • Третій рік підряд у Вінниці готують велокалендар з датами на цікаві події для велосипедистів.
  • На 2019 рік календар зробили мальованим — ілюстраціями для місяців слугували відомі постаті у житті Вінниці.
  • Крім того, організатори анонсували ще пару десятків заходів, що відбудуться цього року для велосипедистів. Де його замовити та скільки коштує?

У п’ятничний вечір, 11 січня, у приміщенні Хабу «Місто змістів» презентували календар з подіями для велосипедистів на 2019 рік. Як розповідав ведучий презентації, велоактивіст Олександр Царевський цьогоріч його зробили намальованим. Для цього залучали місцевих художників, від імені яких говорила художниця Людмила Шиляєва.

— Велокалендар чарівний і дуже корисний. У ньому можна відмічати, писати щось. Взагалі, це не тільки моя ідея, а цілої групи людей. Ми обіркували та зрозуміли, що треба робити велокалендар про Вінницю. У нас круте місто, але мало малюнків, велоісторій про місто. Сподіваюсь, що люди будуть в захваті від велокалендаря, — розказала Шиляєва.

Відео дня

Обкладинкою для цьогорічного календаря стали постери з подій, що відбулися у 2018 році, казав Царевський. Далі він показав, як ілюстрували січень: це був шоумен Олександр Шемет в образі Діда Мороза.

— Це мабуть Святий Миколай!

— Та ні. Це Санта Клаус, — жартували чоловіки у залі.

— Сам ти Санта Клаус, — «кинув» у відповідь Олександр Шемет, якого попросили вийти до сцени. Хотіли порівняти наскільки схожий Шемет на свого мальованого двійника.

Пізніше представили і художницю, що малювала ілюстрацію до січня у велокалендарі — Тетяна Морозова. Вона вручила Олександру Шемету оригінальну ілюстрацію та сфотографувалася разом з ним:

— Ми з моєю Снігуркою, це вже моя Снігурочка, вітаємо вас зі Старим Новим роком! Щастя вам, здоров'я!, — казав Шемет.

А поки Олександр Царевський розповідав про велоподії, що залишилися у січні та будуть в лютому, трохи поспілкувалися з художницею Людмилою Шиляєвою.

— Ми малювали його з серпня до грудня минулого року. Обирали впізнаваних персонажів з тих, що змінювали та змінюють наше місто. Зокрема, Олександр Шемет дуже органічно зображений не тільки як Дід Мороз, а як новорічне диво.

Царевського показали серед котів у котячий місяць березень. Бо він, мабуть, започаткував у Вінниці моду возити з собою хатніх улюбленців, — казала пані Людмила.

Крім них персонажами для ілюстрацій стали письменник Михайло Коцюбинський, лікар-хірург Микола Пирогов, архітектор Григорій Артинов, поп-зірка Ольга Полякова та лідер гурту «ТіК» Віктор Бронюк.

Події, що представлені в календарі, допоможуть зорієнтуватися велосипедистам у подіях не тільки в рідній Вінниці, а й Львові, Києві та містах Вінниччини. Для прикладу, 26 квітня у Вінниці проведуть велозабіг «Критичної маси» під назвою — Мир. Трудъ. Травень! А вже 4 травня велосипедистів запрошують на Львівську Сотку.

Ілюстрацією для липня стала намальована Ольга Полякова, що у шоломі-короні їде на велосипеді. Це одна з небагатьох жіночих ілюстрацій в календарі, яку присвятили до дати проведення — Леді на велосипеді — традиційному велозабігу, що присвячений велосипедисткам. І він відбудеться 27 липня. Тематику заїзду поки що тримають у секреті. А в минулому році — це був джаз та мафіозі.

Крім їздок велосипедами у Вінниці анонсували масштабний ВелоФорум!

— На ньому будуть спілкуватися громадські активісти та представники влади з різних міст та країн про те, як втілювати велоінфраструктуру. Орієнтовно, це буде у кінці 2019 року, — розказав керівник розвитку велоінфраструктури у Вінниці Андрій Сорокін.

Закриває у велокалендарі 2019 рік фронтмен гурту «ТіК» Віктор Бронюк. Його намалювали у «тандемі» з оленем, які пролітають над вінницьким небом.

Велокалендар на 2019 рік є у продажу. Його можна замовити на цьому сайті http://cm.vn.ua. Усі отримані кошти вінницькі велосипедисти витратять на рації, що їм потрібні для координації на змаганнях та забігах.

Нагадаємо, минулого року велосипедисти презентували голий велокалендар

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up