«Що знайшли, розповімо пізніше». СБУ провела обшуки у священика, якого благословив московський піп

«Що знайшли, розповімо пізніше». СБУ провела обшуки у священика, якого благословив московський піп
Обшуки були в Тульчинсько-Брацлавській єпархії московського патріархату і за місцем проживання митрополита Іонофана, кажуть в СБУ
  • Слідчі СБУ зацікавилися представником церкви московського патріархату.
  • Вихідець з росії, він у свій час мав підтримку від нинішнього головного попа країни-агресора.

Слідчі обласного управління СБУ провела обшуки в митрополита Тульчинського і Брацлавського УПЦ Московського патріархату Іонафана (в миру — Анатолій Єлецьких). 

Цей факт підтвердив журналісту керівник пресс-лужби обласного управління СБУ Денис Закаблук. Він уточнив, що обшуки відбувалися у єпархії і за місцем проживання священика.

Відео дня

За його словами, слідчо-оперативні заходи здійснюють у рамках кримінального провадження за статтею 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань…).

Подробиці стосовно підозр священику співрозмовник обіцяв повідомити пізніше.

Уточнимо, що таке порушення карається накладенням штрафу від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі до трьох років.

Священик Іонафан родом з воронезької області росії, його ще називають церковним композитором і перекладачем. Освіту здобув у ленінградській духовній академії.

До його становлення причетний нинішній головний піп росії кирило гундяєв. У 1978 році він, очільник ленінградської духовної академії,  рукоположив Іонафана у сан ієромонаха. У 1988-1989 роках Іонафан служив намісником Києво-Печерської Лаври. У сан архімандрита його благословив патріарх московський пимен.

Сім років Іонафан був керуючим справами УПЦ Московського патріархату, входив до складу Священого синоду. Служив у храмах на Київщині, Сумщині, Херсонщині.

У нашій області з 2006 року — архієпископ Тульчинський і Брацлавський, а з 2014-го — митрополит Тульчинсько-Брацлавської єпархії УПЦ московського патріархату.
 

Читайте також:

«Не адін народ». Могилівчанка в інтерв’ю у Німеччині спростувала поширений росіянами міф

Вінничан просять зменшити споживання електроенергії вечорами: що варто вимкнути

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач06

    Бог поругаем не бывает!
  • Толик Забаштанский

    Мерзость у рясах.фсб ешні погони торчать
  • Next

    Це резидент самої чистої води, найкраще його депортувати, хай їде на паРашу, ЩОБ ПОДАТКИ ПЛАТНИКІВ НЕ ЙШЛИ НА ЙОГО УТРИМАННЯ НА ЗОНІ.

keyboard_arrow_up