Що не так з прокатними електросамокатами? Ми запитали вінничан

Що не так з прокатними електросамокатами? Ми запитали вінничан
  • У Вінниці наразі діє чотири служби прокату електросамокатів. Це десятки, а може і пару сотень одиниць електротранспорту, який доступний всім, хто має додаток на смартфоні.
  • Хоча у деяких службах уже встановили обмеження на швидкість, а також діють заборонені для поїздки зони, вінничани все ще критикують цей вид транспорту.

Чим не влаштовують вінничан прокатні електросамокати? Ми запитали перехожих у Центральному парку. Їхні відповіді — далі у тексті.

Сергій (52), будівельник

— Ставлюсь до них нормально. Це в дусі часу, краще ніж велосипеди. Їм би ще створити місця для їзди, бо, наприклад, їдуть по Центральному мосту та людей лякають. Гадаю, під них треба створити окремі доріжки.

Таїса (45), бібліотекарка

— Неправильно, що у самокатів немає ніяких обмежень. На них катаються і дорослі, і діти. Правил дорожнього руху не знають. Якщо самокатник когось зіб'є, то в більшості випадків просто поїде собі далі. Гадаю, треба під них правила вигадати і накладати штрафи за порушення. 

Анатолій (75), пенсіонер

— Мені траплялися тільки обережні електросамокатники. Їздять акуратно. І гадаю, що цей вид транспорту трохи допомагає: або на роботу вчасно потрапити, або на якусь зустріч приїхати. Тому я дивлюсь на електросамокати позитивно.

Лідія (77), пенсіонерка

— Навіть самокатникам треба знати правила дорожнього руху. Бо вони набирають високу швидкість, їздять по тротуарах і не дай Боже ще дитину зіб'ють, яка гуляє з батьками.

Сергій (41), будівельник

— Цих електросамокатів у Вінниці стало дуже багато. Їздити на них нормально більшість не вміє. Але забороняти — це занадто суворо. Нехай катаються, просто на пішоходів та інших учасників руху звертають увагу.

Олена (47), бухгалтерка

— Звичайно, електросамокати їздять дуже швидко і часто необережно. Але тут проблема в тому, що для них не створені окремі велодоріжки. І треба ще обмежити швидкість руху на самокатах, щоб вони не лякали пішоходів.

Опитування

А як ви ставитесь до електросамокатів?

 

Читайте також:

Як вінничани готуються до другої зими під час війни

На що зараз доцільно витрачати бюджетні гроші, окрім армії

Як ви ставитеся до ремонтів у місті під час війни?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up