Що за фільм знімає у Вінниці режисер Валерій Шалига? Дізнались деталі

Що за фільм знімає у Вінниці режисер Валерій Шалига? Дізнались деталі
Фото з Instagram сторінки «Мамаєва слобода»
  • Вчора, 2 серпня, біля Національного музею Пирогова відбувалися зйомки фільму.
  • Дізналися, що це за фільм, хто режисер та актори, і чого від нього очікувати.

У вінницьких телеграм каналах з'явилася інформація, що біля Національного музею-садиби Пирогова відбувалися знімання невідомого фільму. Але через те, що зйомки відбувалися в досить людному місті, то вінничани досить швидко взнали, що це буде фільм знятий за одним з творів Івана Карпенка-Карого.

 

В коментарях під постом свідки почали писати, що це буде фільм «Сто тисяч», але знайшовся ще варіант з назвою «Діло безп'ятого». 

Відео дня

Одразу кажемо, що обидва варіанти є вірними. Сама стрічка називатиметься «Діло безп'ятого», але знята вона за трагікомедією Івана Карпенка-Карого «Сто тисяч».

Про це можна дізнатися на сторінці в інстаграм  «Мамаєва слобода». Саме там відбувалися зйомки проєкту.

 

Також відомо, що режисером стрічки є Валерій Шалига. Його вважають вінницьким режисером, оскільки він працював у нашому місті і зняв багато кіноробіт. Найвідоміші з них «Відлуння», «Тримай біля серця» та «Таємна операція».

 

— Мене іноді критикують: «І це не так, і те не так». Тоді я кажу: «А ви візьміть і зробіть самі, покажіть як! У Вінниці ж ніхто більше не знімає ігрових фільмів, кіностудія — це я», — казав режисер Валерій Шалига.

Головні ролі виконують Богдан Бенюк та Леся Самаєва. До знімань залучені ще Марія Кварцяна, Михайло Дзюба, Роман Халаїмов та Олександр Ганноченко.

Оператором є Костянтин Чумаков.

 

Відомо, що сьогодні продовжуватимуть зйомки в Козятині на вокзалі.

Сам твір «Сто тисяч» зображує життя селянства в пореформені часи, суспільні явища, що мали місце в 80–90 роках XIX століття. Сюжет розгортається навколо Герасима Калитки, сільського багатія. На початку п'єси він зустрічається з невідомим жидом, який пропонує йому махінацію — купити 100 тисяч фальшивих рублів, заплативши за них тільки п'ять тисяч. Він залишає Калитці зразки фальшивих грошей, які начебто неможливо відрізнити від справжніх. Сам герой дуже скупий і особливо цю рису його характеру видно на фоні  його дружини, Параски, яка є працьовита проста жінка. Окрім основної лінії п'єса містить також і побічні, Одна з яких — кохання сина Калитки Романа з наймичкою Мотрею, одруженню яких перешкоджає батько. 

Ця стрічка є досить цікавою та повчальною, тож з нетерпінням чекатимемо на її прем'єру.

Хто такий Валерій Шалига та що він вже зняв у Вінниці

З нагоди пригадаємо, які фільми та серіали знімалися у нас на Вінниччині під керівництвом талановитого режисера Валерія Шалиги та яку роль зіграло наше місто в його житті, що на сьогодні в його кінематографії налічується близько п'яти робіт за участі Вінниці.

  • Відлуння

Кіно знімали у 2019 році. В основі – книга спогадів лікаря-хірурга Василя Куликова. У фільмі показані події перших місяців окупації у Вінниці та масове знищення євреїв 19 вересня 1941 року. Головні герої стрічки - молоде подружжя Хави й Абрама і лікар Куликов, який намагається врятувати поранених військовополонених. Чимало сцен було знято у центрі міста, особливо на Соборній. Більше про фільм тут.

  • Фатальна помилка

Серіал 2003 року. Детектив, еротика, трилер і мелодрама – це все вінницький режисер Валерій Шалига спробував поєднати в одному кілька серійних фільмах “Фатальна помилка”, презентованого десять років тому. Фільм можна назвати абсолютно вінницьким, адже повністю відзнятий у Вінниці  і сам режисер, і актори – з вінницького муздрамтеатру, до яких “примкнули” журналісти місцевого державного телебачення й одна всеукраїнська зірка – серед запрошених акторів був Богдан Бенюк. Власне, саме на ВДТ й був відзнятий фільм. Серіалом, навіть, серйозно зацікавився УТ-1 для показу в загальнонаціональному ефірі, однак не склалось.

  • Далекий постріл

Художній фільм відзнятий у 2005 році кінокомпанією «Прем'єр». Фільм побудований на реальних фактах. Стрічку знімали в старій частині Вінниці. У фільмі розповідається про життя міста під час німецької окупації. Головними героями фільму є воїн УПА і фанатичний комуніст, яким довелося об'єднатися заради втечі з полону. 

  • Тримай біля серця

Стрічка «Тримай біля серця» - це історія української родини та вплив війни на їх стосунки. Герой фільму вінничанин, колишній офіцер, одружений, має доньку. Його дружина – Надія має власний бізнес. Вони почали віддалятись один від одного, кожен займався своєю справою. З початком війни на Сході країни головний герой йде добровольцем в АТО, після цього їх родина починає змінюватись, відроджуються почуття та змінюються цінності. Прем'єра відбулася у 2017 році.

  • Таємна операція

Фільм, знятий у 2019 році, розповідає про шпигунські пристрасті, які вирували у Вінниці у травні 1920 року, напередодні візиту до міста голови директорії УНР Симона Петлюри та очільника Польщі Йозефа Пілсудського. знімався два роки тому на різних локаціях середмістя Вінниці. У ньому можна побачити зокрема готель «Савой», приміщення легендарної «Білої зали» Вінницької Міської Думи, будинку Боруха Львовича, садибу капітана Четкова, мікрорайон Єрусалимку. 

 

Валерій Шалига є актором, режисером та сценаристом. Він визнаний Заслуженим артист України та являється Член спілки кінематографістів України. Сам чоловік родом з Житомирської області, але на сьогодні проживає у Києві.

У 1985 році закінчив театральну студію при Київському драматичному театрі ім.Франка, отримавши спеціальність - актор драматичного театру. Працював у Львівському облмуздрамтеатрі ім.Галана. З травня 1986 року почав працювати у Вінницькому муздрамтеатрі ім.Садовського, де проявив себе як актора і режисера-постановника.

У 1999 році закінчив Київський театральний інститут ім.Карпенка-Карого, отримавши спеціальність - режисер драматичного театру.

 

 

Читайте також:

«Перехід відбувається постійно»: скільки релігійних громад у Вінницькій області приєдналися до ПЦУ

У Вінниці двадцять людей навчають на помічників ветерана. Що вони будуть робити?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ирина Корчак

    Скільки людей гине,а скільки ще загинуть,скільки залишились без даху над головою,розкидані по всьому світі,хто так потребує нашої допомоги,нашої,не з Америки чи другої держави,а їм "кіно" і всіляких розваги під час війни. Хто його має дивитись? Ще рік війни і нас не буде. Так як допомогають армії,розкрадаючи ВСЕ, нічого доброго не буде.
  • Флора Винокурова

    зустрiчаеться з незнайомим
    жидом?
    Це сьогодня норм така назва?

    Олег Каськов reply Флора Винокурова

    Флора Винокурова а ви знаєте походження та первісне значення слів "жид" та "єврей"?
    І ще,пообурюйтеся до поляків та литовців за таку назву.

    reply Флора Винокурова

    Флора Винокурова ок

    Флора Винокурова reply Флора Винокурова

    Ira Mazuryk я висловила свою точку зору.
    Не розумiю що таке кидайтесь

    reply Флора Винокурова

    Флора Винокурова ни кидайтеся на мене. Я просто зазначила, що так написано в самому творі, який ми ще в школі вивчали...

    Флора Винокурова reply Флора Винокурова

    Ira Mazuryk ми зараз говоримо про публікацію сьогодня
    Мене - як еврейку
    Обурюе така назва.
    Якщо афроамериканців називали колонізатори нігерами
    Ви сьогодня в 21 столітті так писатимете?

    reply Флора Винокурова

    Флора Винокурова в книзі так і є. Нормою було для тодішньої літератури.
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up