У Родині показують фільм «Відлуння» про перші місяці нацистської окупації у Вінниці

У Родині показують фільм «Відлуння» про перші місяці нацистської окупації у Вінниці
  • У Вінниці у Кінотеатрі «Родина» вінничани зможуть побачити фільм «Відлуння» про перші місяці нацистської окупації у нашому місті. 

Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов.

До прем’єрний показ відбувся 22 лютого 2022 року, за день до широкомасштабного вторгнення Росії. І тільки зараз фільм виходить на великий екран.

В основі – книга спогадів лікаря-хірурга Василя Куликова. У фільмі показані події перших місяців окупації у Вінниці та масове знищення євреїв 19 вересня 1941 року. Головні герої стрічки - молоде подружжя Хави і Абрама і лікар Куликов, який намагається врятувати поранених військовополонених.

Відео дня

Зйомки фільму розпочались влітку 2019 року у Вінниці. Чимало сцен відзняли на вулиці Соборній та інших колоритних вуличках середмістя, де збереглись характерні будинки тих часів. Також зйомки проходили в Мурованих-Курилівцях, Калинівці, Житомирі та Києві.

У військово-історичній драмі знімались Ольга Олексій, Олексій Суханов, Ігор Волков та ін. Також дістались ролі і вінничанам – актору Марку Герцбергу та вінницькому громадському діячу Олександру Шемету й представникам ГО «Жива історія».

Режисер фільму «Відлуння» Валерій Шалига сам вінничанин. У Вінниці знімав далеко не перший фільм. З останніх: «Тримай біля серця» про історію бійця АТО і «Таємна операція» про Симона Петлюру. Новий фільм «Відлуння» розповідає про події перших місяців окупації у Вінниці та масове знищення євреїв 19 вересня 1941 року.

— Історія Вінниці мені не байдужа, а коли я прочитав книжку Василя Кулікова «Окупація Вінниці», то зрозумів, що вінничани, ймовірно, мало знають про ці події. Хоча, коли я торкнувся цієї теми глибше, то виявилось, що ситуація дуже суперечлива і неоднозначна, — розповідає Валерій Шалига. — Але, крім висвітлення історичних подій масового знищення євреїв, я ще думав про те, що й зараз у нас йде війна і людяність народу через війни дуже змінюється. Мій фільм не історичний переказ, а швидше ми показуємо, що війна робить з людяністю та людьми загалом. На основі історичних подій ми зробили умовний місток у сучасність.

Показ триватиме до 8 лютого у кінотеатрі «Родина».

Вінничан запрошують на допрем'єрний показ та зустріч з героями документального серіалу «Ми з України». Відеоробота — це документальний серіал про життя та діяльність наших людей мистецтва та менеджерів культури в умовах війни.

У зв’язку з періодичними обстрілами критичної інфраструктури, нагадаємо, оселі звичайних громадян залишаються без світла, води та тепла. У таких випадках важливо підготуватись та сформувати запаси медикаментів, їжі, води та інших речей, поки ситуація не стабілізується.

 

Читайте також:

Що подивитись під час відключення світла: ТОП-5 серіалів зимового вечора

Над Вінницею «пролетів» Санта на оленях: Повітряні сили гарантують безпеку

Коментарі

keyboard_arrow_up