У березні вінничани зможуть побачити прем'єру мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

У березні вінничани зможуть побачити прем'єру мультфільму «Мавка. Лісова пісня»
  • Найдорожчий мультфільм українського виробництва «Мавка. Лісова пісня», створений за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки, вийде в національний прокат 2 березня 2023 року.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці стрічки.

«Ми впевнені, що вихід “Мавки” стане знаковою подією, адже принесе із собою емоційне послання про перемогу світла над темрявою і любові над ненавистю. Ці смисли увесь час були закладені у мультфільм, але зараз, на жаль, стали ще більш актуальними», – зазначають автори проєкту.

Водночас на сторінці мультфільму зазначили, що рішення про вихід у прокат було непростим для команди, адже наразі працює лише половина українських кінозалів, а отже, стрічку встигнуть побачити не всі.

Відео дня

 

Одразу після релізу в Україні, який відбудеться 2 березня 2023 року, розпочнеться широкий прокат мультфільму за кордоном.

Довідка:

Проект створений за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки та адаптований під жанр сімейної анімації. Також в основі мультфільму – образи зі слов’янських міфів і легенд. Режисерами українського 3D-мультфільму стали Олександра Рубан і Олег Маламуж. 

Станом на липень 2021 року загальний бюджет мультфільму оцінювався у 187, 2 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму складе 49,5 млн грн, або 26,45%. Стрічку вважають найдорожчим українським мультфільмом.

У зв’язку з періодичними обстрілами критичної інфраструктури, нагадаємо, оселі звичайних громадян залишаються без світла, води та тепла. У таких випадках важливо підготуватись та сформувати запаси медикаментів, їжі, води та інших речей, поки ситуація не стабілізується.

 

Читайте також:

Що подивитись під час відключення світла: ТОП-5 серіалів зимового вечора

Над Вінницею «пролетів» Санта на оленях: Повітряні сили гарантують безпеку

Коментарі

keyboard_arrow_up