«Сашу, можливо, застрелив снайпер ФСБ». Ще один вінничанин загинув на Донбасі

«Сашу, можливо, застрелив снайпер ФСБ». Ще один вінничанин загинув на Донбасі
Олександр Карпика загинув на Луганщині, звідки родом його мама

 

  • Вчора, 15 травня, поховали 24-річного Олександра Карпику, який загинув на Донбасі.
  • Разом з односельцями воїна проводжали в останню путь 20 його побратимів разом з командиром взводу.
  • Військові розповіли, що останнім часом від куль снайперів загинуло четверо наших захисників.
  • Інформацію про те, що на Донбасі працюють снайпери ФСБ, українська делегація озвучить на засіданні ОБСЄ.

Тіло вбитого Олександра Карпику доставили до батьківського будинку вчора вранці. Серед тих, хто зустрічав бус з написом «200» на борту, був односелець загиблого волонтер Анатолій Савченко. Чоловік понад 50 разів возив допомогу на Донбас. Два рази їздив забирати загиблих земляків.

Каже, цього разу уперше їхнього земляка доставили військові.

На шевронах напис – «Корпус 200»

—Раніше мені не доводилося бачити такі написи на шевронах, які були у приїжджих у військовій формі, — говорить пан Анатолій. — На них був напис:  «Корпус 200».

Відео дня

За його словами, мікроавтобус чекали уже в райцентрі Тростянець. Коли машина з’явилася, люди стали на коліна. Водій стишив хід, проїхав повільно, але не зупинявся. Моторошно стало від голосіння жінок, які вийшли зустріти загиблого захисника.

—Пізніше хлопці пояснили, що зупинятися мають право тільки у кінцевому пункті призначення, — продовжує Савченко. — Цього разу таким пунктом стало село Буди, де проживають мати загиблого бійця, вітчим, два молодші брати і наймолодша сестричка.

Військові «Корпусу 200» не залишалися на похорон. Передали документи військовому комісару Тростянецького району і одразу вирушили у зворотну дорогу.

До кладовища загиблого проводжали земляки, а також 20 побратимів з командиром взводу. Віддали йому всі військові почесті.  

Від військових Савченко дізнався, в якому підрозділі Саша служив, і як загинув.

16 травня мав бути вдома

Олександр Карпика служив у 12-му окремому полку оперативного забезпечення у званні старшого солдата. Був хіміком відділення радіаційного, хімічного і біологічного захисту. На службу у ЗСУ прийшов у 2016 році.

13 травня у районі села Катеринівка Попаснянського району Луганської області їхній підрозділ облаштовував інженерні позиції. До кінця роботи залишалося п’ять хвилин. О 17-й годині 55 хвилин в нього влучив снайпер. Як розповіли побратими, постріл пошкодив артерію. Пораненого встигли доставити в лікарню. Одразу прооперували. Однак поранення виявилося несумісним з життям.

—16 травня Саша мав бути вдома, — передає слова побратимів Анатолій Савченко. — Уже зібрав у дорогу речі, щоб їхати на ротацію. На жаль, не судилося. До речі, його мати родом з Луганської області. Загинув на її батьківщині.

Побратими Олександра говорили також про те, що нині на Донбасі активізувалися снайпери. Що у снайперські групи входять спецназівці ФСБ. Цілком можливо, що Саша загинув від їхніх рук. Ця інформація уже знайшла підтвердження на державному рівні.

Про  снайперів ФСБ на Донбасі повідомлять на засіданні ОБСЄ

Делегація України на наступному засіданні Форуму ОБСЄ детально розповість по участь снайперів ФСБ  Росії у війні на Донбасі.

Про це повідомив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лосовський. Його заяву поширило в Інтернеті інформаційне агентство «Укрінформ».

—Наша держава отримала беззаперечні докази безпосередньої участі Росії у війні на Донбасі, — зазначив Ігор Лосовський. — Йдеться про відео роботи снайперського підрозділу ФСБ Російської федерації під час обстрілу українських військових на Донбасі. Детальну інформацію надамо делегаціям країн-учасниць ОБСЄ під час пленарного засідання Форуму з безпеки і співробітництва.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям, односельцям, побратимам загиблого Олександра  Карпики. Вічна пам'ять Герою!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Галинка Галинка

    Вічна пам'ять
  • Галина Рыбалка

    В1чна пам'ять герою
  • Галина Рыбалка

    Что за глупый вопрос по поводу снайпера
  • Юрій Бондаренко

    ГЕРОЯМ - СЛАВА!!!

    Торон Туй reply Юрій Бондаренко

    Отстоявшим Донбасс.

    Alex Timo reply Торон Туй

    Згинь!

    Petro Vasyliv reply Торон Туй

    По посадкам твоїх кацапських героїв собаки розбирають, рєпоєд ти блохастий
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:13 Ухилянт-екстримал: на надувному матраці чоловік плив до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up