Саме на часі. ТОП-5 фільмів про історію України, які варто подивитися

Саме на часі. ТОП-5 фільмів про історію України, які варто подивитися
  • Нам важливо пам'ятати та знати свою історію, тому ми зібрали для вас добірку фільмів, дивлячись які, ви зможете знайти щось нове для себе у закутках нашої історії.

Крути 1918
(2019)

Український історичний фільм-екшн режисера Олексія Шапарєва. Стрічка розповідає про бій під Крутами між молодими військовими-курсантами Української Народної Республіки та радянською росією.

Ми писали про цей фільм, коли відвідували допрем'єрний показ. Серед акторів були й вінницькі реконструктори, які допомогли відтворити події тих часів. Детальніше прочитати можете ТУТ

Відео дня

Поводир
(2014)

Це історична драма, яка оповідає про часи напередодні і під час Голодомору. У сюжеті йдеться про мандри тогочасною Україною американського хлопчика та українського сліпого музики. 

Гасло фільму «Заплющ очі — дивись серцем».

Кіборги
(2017)

Українська військова драма, зрежисована Ахтемом Сеїтаблаєвим. Фільм заснований на реальних героїчних подіях. У ньому йдеться про наших «кіборгів» — українських військових, які боролися за Донецький аеропорт. Символічно, що першими глядачами цього фільму у 2017-му були військові нашого Маріуполя. 

Майдан
(2014)

Документальний фільм режисера Сергія Лозниці. У фільмі розповідають про події Революції Гідності. Це копродукційна українсько-нідерландська стрічка. 

У фільмі детально розповідають хід подій повстання. Стрічка отримала позитивні відгуки від світових критиків.

Золотий вересень
(2010)

Документальний фільм режисера Тараса Химича. Стрічка розповідає про події на Західній Україні перед початком другої світової війни. Фільм базується на архівних документах, матеріалах і спогадах свідків. 

Читайте також:

Вивчати Вінницю по відео: зібрали кращі довоєнні сюжети для гостей нашого міста

Пишаємося Kalush! Як вінничани реагують в соцмережах на перемогу України на Євробаченні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up