Розправити дітям крила і запалити очі. Відбувся благодійний модний показ «Діа fashion kids»

Розправити дітям крила і запалити очі. Відбувся благодійний модний показ «Діа fashion kids»
  • У Вінниці, в ТРЦ «Мегамоллі», відбувся благодійний захід за участі маленьких вінничан, які хворіють на цукровий діабет.

  • Модний показ «Діа fashion kids» організувала власниця модельної агенції «Grace» Катерина Просяннікова за ініціативи ГО «ДІА-Діти».

Громадська організація «ДІА-ДІТИ» створена в Вінниці для допомоги дітям з цукровим діабетом. Тут підтримують представники діа-сімей, надають психологічну допомогу, захист прав та інтересів, проводять соціалізацію «солодких» дітей, а також спільні проекти, заходи та дозвілля.

 Вінничанка Світлана Українець, яка є учасницею громадської організації «ДІА-ДІТИ», а її донька Дарина колись навчалася в школі моделей «Grace», місяць тому прийшла до власниці школи Катерини Просяннікової з ідеєю провести благодійний захід за участі дітей, хворих на цукровий діабет. 

Відео дня

Катерина таку ініціативу підтримала з задоволенням, і разом з керівником ГО «ДІА-ДІТИ» Олесею Файденко організували модний показ в торговельному центрі «Мегамолл».

— Світлана Українець сказала, що дітям з діабетом потрібно себе показувати, вони стидаються, що хворіють, що ходять з помпами, бояться, що їм щодня їм роблять уколи,— говорить Катерина Просяннікова. — Я неодноразово працювала з дітками, в яких синдром Дауна, дітьми, хворими на ДЦП, я знаю що це таке. Тому ідею підтримала і вирішила зробити модний показ. В даному контексті показ — це не про осанку і дефіле. В нас була мета розправити крила і запалити очі цим дітям, позбутися комплексів, повірити в себе і  власне майбутнє.

Катерина Просяннікова також розповідала. що перед показом поговорила з «солодкими» дітьми про їх мрії. Виявилося, що кожен баче пер собою яскраве майбутнє.

— Задача нас, дорослих, не робити акцент на хворобі дітей,— ділиться власниця агенції «Grace».— Потрібно сконцентруватися на їх мріях, їх майбутньому, щоб дитина відчувала себе комфортно у суспільстві, сконцентрувавши на позитиві і власних яскравих бажаннях.

У вихідний день в «Мегамоллі» було чимало відвідувачів, які теж брали участь у родинному святі  і підтримували учасників заходу «ДІА-ДІТИ».

У показі брали участь 22 дитини віком від 6 до 16 років. Одяг для дефіле надав магазин «Антошка». По завершенні свята малеча отримала подарунки від магазину і сертифікати на навчання від приватної школи «Think Global».

 

Читайте також:

Наші в більшості. Шість красунь із Вінниччини змагатимуться за корону конкурсу «Міс Україна 2021»

Про Україну до Дня Художника. Митець Володимир Козюк з друзями відкрив виставку живопису

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up