Розпочався осінній призов у армію. Що потрібно знати вінничанам?

Розпочався осінній призов у армію. Що потрібно знати вінничанам?
  • В Україні розпочався осінній призов громадян до лав Збройних сил України.
  • Строковики не залучаються до виконання бойових завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Перші відправлення до війська планується розпочати 5 жовтня, а завершиться призов 21 грудня. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Чисельність майбутніх строковиків — 13 575, із них: до лав ЗСУ — 6 500 осіб, Національної гвардії — 4 775 осіб, Державної прикордонної служби — 1 700 осіб, Державної спеціальної служби транспорту — 600 осіб.

Для призову до Збройних сил України з бюджету виділили 34,1 млн грн, Нацгвардії — 25,0 млн грн, Держприкордонслужби — 8,9 млн грн, Державної спеціальної служби транспорту — 3,1 млн грн.

Відео дня

Призовні комісії розпочали роботу 1 жовтня 2021 року, а підготовчі заходи до проведення призову були розпочаті ще 1 вересня 2021 року.

На строкову військову службу у жовтні-грудні 2021 року призиваються громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Відповідно до вимог законодавства України, не підлягатимуть призову та надається відстрочка для здобуття освіти на весь період навчання громадянам призовного віку.

Крім того, відстрочка від призову на строкову військову службу надається громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

Відповідно до рішення РНБО від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», призвані до ЗСУ та інших військових формувань строковики не залучаються до виконання бойових завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

 

Читайте також:        

Коли одна смерть рятує життя інших. Ми з’ясували, як можна стати донором органів

Як Церква ставиться до донорства органів? Запитали у вінницьких священиків різних конфесій

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up