Розфарбований каток. Скільки заплатили за фігуру, що стоїть на в’їзді до Старого міста?

Розфарбований каток. Скільки заплатили за фігуру, що стоїть на в’їзді до Старого міста?
На колі поставили нефункціонуюче 12-тонне авто, яке перетворилося на елемент міського простору з вінницькою символікою / Колаж складений з фото: vinbazar.com, fb-сторінка департаменту комунального господарства і благоустрою ВМР
  • Минулої суботи, 27 листопада, на коло по Тиврівському шосе поставили каток.
  • Машина має герб Вінниці та розфарбована у кольори бренду міста. Для надійності її закріпили на гранітних блоках.
  • В мерії назвали цю фігуру — «новою інсталяцією» на ще одному з в’їздів у місто. Цього року свого «трансформера» отримало Гніванське шосе. 
  • Скільки витратили грошей з бюджету на цю річ? І чому обрали саме каток?

Минулого тижня на Тиврівському шосе встановили нову інсталяцію — каток, перефарбований у кольори бренду Вінниці. Конструкцію встановили на гранітні блоки по центру кола, що на шляху до Старого міста.

Наших читачів цікавить, звідки виникла така ідея і скільки ця конструкція коштувала місту. Звернулися за коментарями до чиновників та даємо відповіді на питання.

Чому каток?

Вінницькі дороги, за сприйняттям мешканців, визнані найкращими в Україні. Так йдеться на 41-й сторінці звіту цьогорічного муніципального рейтингу від Міжнародного республіканського інституту IRI Ukraine.

Відео дня

«Для відображення хороших, якісних доріг міста на в’їзді у Вінницю, з боку Тиврівського шосе, з’явилась ще одна інсталяція. Цього разу з інфраструктурним акцентом. Це — закамуфльований каток —  нефункціонуюче 12-тонне авто, яке перетворилося на елемент міського простору з вінницькою символікою», — пояснили на fb-сторінці департаменту комунального господарства і благоустрою міськради.

Скільки коштує?

Каток встановили у суботу, 27 листопада, на перехресті з рухом по колу. Для надійності конструкцію закріпили на гранітних блоках.

— На ці роботи не витрачали грошей з бюджету міста. Просто виникла ідея. Був каток у підрядника, який виконував роботи на Данила Нечая у 2019 році, — стверджує керівник департаменту комунального господарства і благоустрою Юрій Семенюк.

— Тобто, це був подарунок? — питає журналіст.

— Скоріше, як інвестиційний внесок. Вони запропонували таку ідею, її підтримали. Зробили охайний вигляд цього катка, поставили на гранітні блоки, розфарбували в кольори Вінниці, — відповів Семенюк.

Каток місту подарувала вінницька фірма «Шляхбуд», яка виконувала капремонт вулиці Данила Нечая у 2019-2021 роках. За даними ProZorro, оновлення головної магістралі Старого міста коштувало майже 120 мільйонів гривень (тендер №1, №2).

По фігурці — на кожен в’їзд до міста

Як мінімум, три в’їзди у місто мають свої інсталяції. Так, у 2015 році на західному напрямку встановили клумбу у формі автомобіля «Opel Olimpia» 1935-1970 років випуску, зазначають в департаменті комунального господарства та благоустрою.

Згодом, у 2017 році на перехресті вулиць Київської та Зулінського встановили скульптуру «Куб», що обертається, за 1,7 млн грн. У цю суму входить інсталяція, клумби, плитка, підсвітка, системи поливу, влаштування підпірних стінок.

А у травні 2021 року поблизу Агрономічного, на Гніванському шосе, встановили трансформера, який кольором та деякими рисами схожий на автобота «Бамблбі».

На ці роботи, як повідомляли у мерії, також не витрачали міських коштів: інвестором виступив громадянин Хоменко Володимир Андрійович.

Недалеко від в’їзду у місто, нагадаємо, на Тяжилові також є фігурка. Там влаштували клумбу-корабель.

 

Читайте також:

Жовтий «Бамблбі». Ми дізнались, хто заплатив за фігуру трансформера

Не трансформером єдиним. ТОП-10 елементів декору, якими прикрашали Вінницю останніми роками

Боротьба трансформерів. Катка з Тиврівського шосе хочуть змінити на Оптімус Прайма

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up