«Російську літературу — на макулатуру». Вінничан закликають дерусифікувати свої бібліотеки

«Російську літературу — на макулатуру». Вінничан закликають дерусифікувати свої бібліотеки
  • У Вінниці стартувала акція «Російську літературу — на макулатуру». Долучитися до неї можуть усі бажаючі. Для цього достатньо принести російськомовну чи радянську літературу до шкіл міста.

Акція діє у закладах освіти Вінницької міської територіальної громади. Її гасло «Принеси книжку — допоможи вчителю на фронті». Виручені кошти направлять для адресної допомоги вчителям Вінницької громади, які зараз, зі зброєю руках, боронять Україну від ворога. Про це інформує Вінницька міська рада.

«Я думаю, такі книжки є в багатьох домівках. На жаль, сьогодні, коли росія щодня продовжує знищувати та тероризувати наш народ, російські книги теж можуть бути зброєю, адже вони часто просувають антиукраїнські наративи. Тому саме час звільнити свої книжкові полиці від такої літератури. Натомість її місце займуть сучасні українські та світові твори, — зазначає директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко. — Крім того, принести стару книгу, журнал чи газету, — це те найменше, що ми можемо зробити для наших захисників. Переконана, що якщо вінничани згуртуються, ми разом зможемо суттєво допомогти нашим вчителям на фронті, адже вони нам потрібні живі та здорові аби після Перемоги продовжувати навчати наших дітей".

Збір книг триватиме до 28 жовтня. Після чого зібрана макулатура буде здана, а за отримані кошти будуть куплені речі, які необхідні конкретним вчителям, які зараз перебувають на фронті.

Відео дня

Допомогу передадуть родичам військових, а вони уже передадуть своїм захисникам.

Під час повітряної тривоги 20 жовтня, нагадаємо, в одному з укриттів презентували лімітовану серію марок за мотивами роботи вінницької майстрині Наталії Дремлюги «Бойовий гусак-льотчик».

Подію приурочили відновленню діяльності Музею української марки ім. Якова Балабана у Вінниці. Це перший та єдиний музей історичної філателії в Україні, де представлена найбільша колекція українських марок у світі. Деякі з них існують в єдиному екземплярі.

 

Читайте також:

У Вінниці презентували ексклюзивну поштову марку з «бойовим гусаком-льотчиком»

«Україна. Війна та опір»: у Вінниці діє виставка американських та українських фотографів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up