«Україна. Війна та опір»: у Вінниці діє виставка американських та українських фотографів

«Україна. Війна та опір»: у Вінниці діє виставка американських та українських фотографів
фото зі сторінки: Mariia Kravchenko
  • У Вінниці відкрили виставку про опір українців з 24 лютого. Розмістили її на паркані по вулиці Симона Петлюри.
  • Вхід вільний, і триватиме вона до кінця року.

Проєкт реалізовано спільними зусиллями Fulbright Ukraine та Музею Вінниці. 

«Трагічні та героїчні, спустошливі та обнадійливі миті доленосного сьогодення в Україні зуміли зафіксувати американські та українські фотографи стипендіати Програми Імені Фулбрайта різних років», — кажуть організатори виставки. 

За їхніми словами, фотовиставка «Україна. Війна та опір» є проникливою ілюстрацією слів сенатора Вільяма Фулбрайта про те, що «наше майбутнє не десь там за обрієм, а вже з нами, у наших думках та серцях». 

Відео дня

На світлинах ви зможете побачити сміливих українців, які стали на захист своєї країни. Зможете побачити зафіксовані в об'єктивах фотографів зруйновані росією будівлі та покалічені життя багатьох українців. На цих світлинах можна побачити, якою ціною ми виборюємо свою незалежність. 

У відео ви можете переглянути своєрідну віртуальну екскурсію виставкою «Україна. Війна та опір»:

«Відкриття та перші дні виставки лише підтвердили нашу віру у те, що теми і сюжети на світлинах фотографів-фулбрайтівців є надзвичайно важливими…Війна триває… І наш опір теж. Обов’язково переможемо», — каже програмна асистентка у Fulbright Ukraine Марія Кравченко. 

Як пояснюють організатори виставки, в Україні Програма імені Фулбрайта існує з 1992 року. За 30 років вона надала можливість сотням українців та американців здобути свій фулбрайтівський досвід в Америці й в Україні відповідно. 

«Мережа особистісних та професійних контактів, що утворилася між українцями та американцями, зокрема й завдяки Програмі, спрацювала на користь підтримки України урядом США та американським суспільством в умовах повномасштабного російського вторгнення від 24 лютого 2022 року», — кажуть організатори. 

Вінничани на виставці мають можливість побачити роботи Джен Блатті, Брендана Гофмана, Еміне Зіятдінової, Сергія Коровайного, Оксани Парафенюк, Йосипа Сивенького, Олексія Фурмана.

Діє виставка до кінця року. 

Читайте також:

Екскурсії та майстер-класи. У краєзнавчому музеї анонсували низку заходів на жовтень

Кохання, війна, розлука. ТОП-8 потужних останніх треків від українських музикантів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина Гевчук

    потрібно прибирати сміття біля паркану

keyboard_arrow_up