Рідним полеглого Миколи Олійника з Вінниччини вручили високі державні відзнаки

Рідним полеглого Миколи Олійника з Вінниччини вручили високі державні відзнаки
  • Медаллю «Захиснику Вітчизни» та відзнакою «За оборону України» посмертно нагородили Миколу Олійника. Хоча жодні слова і нагороди не повернуть рідним їхніх найдорожчих, наш обов’язок — берегти пам’ять про Воїнів Світла.

Українські оборонці демонструють виняткову відвагу і самопожертву в боях з російськими окупантами. Їхні подвиги заслуговують найвищих державних відзнак як за життя, так і посмертно.

Відповідно до указів Президента України Володимира Зеленського, рядового поліції Миколу Олійника посмертно нагородили медаллю «Захиснику Вітчизни» та відзнакою «За оборону України» за особисту мужність, самовідданість та бездоганне служіння українському народові.

Відео дня

Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов та начальник поліції Вінницької області Юрій Пархоменко, разом із заступником начальника штурмової бригади «Лють» Вячеславом Вусінським вручили державні нагороди матері та сестрі загиблого Героя. Під час церемонії посадовці зазначили, що наш обов’язок — берегти пам’ять про мужність наших Героїв.

Микола Валерійович Олійник народився 24 червня 1994 року в селі Велика Вулига Шпиківської громади. Під час повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. Він служив рядовим поліції у штурмовому полку «Цунамі» Департаменту поліції особливого призначення Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють». Воїн героїчно загинув 6 жовтня 2023 року в районі міста Бахмут Донецької області.

Усі, хто нині вже в Небесному Війську, назавжди залишаться у пам’яті та серцях вдячних українців. Завдяки таким сміливим, відважним та нескореним хлопцям Україна була, є і буде.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Максим Гребельський з Літина отримав медаль «Захиснику України» від Головкома ЗСУ

Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валентина Романович

    🙏🙏💙💛
  • Yurа

    🫡
  • Андрій Людва

    Вічний відпочинок нашому Герою з Богом.

keyboard_arrow_up