Рейтинг «прозорості» міст очолили Дніпро, Львів і Мукачево. А де Вінниця?

Рейтинг «прозорості» міст очолили Дніпро, Львів і Мукачево. А де Вінниця?
  • Лідерами за прозорістю роботи міської ради та доступу до публічної інформації є Дніпро, Львів та Мукачево. Ще 10 міст України стали «частково прозорими». Такою є і наша Вінниця.

Програма «Прозорі міста» презентувала адаптоване дослідження роботи міських рад та доступу до публічної інформації під час війни. 

Цьогоріч команда оцінювала лише 70 міст зі звичних 100 за оновленими критеріями. У методології пояснюють, що замість звичних балів і місць — тепер вказують статус міста («прозоре», «частково прозоре» та «непрозоре») і рівень виконання індикаторів.

За результатами дослідження, статус «прозорі» мають Дніпро, Львів та Мукачево. «Частково прозорими» визначені 10 міст: Вінниця, Володимир, Житомир, Кам’янське, Київ, Кропивницький, Луцьк, Тернопіль, Ужгород, Чернівці.

Відео дня

«Аргументуючи безпековими ризиками, міста призупиняли роботу офіційних порталів або ж обмежували доступ до окремих розділів чи сторінок. Але все ж, прозорість роботи має залишатись важливим завданням для органів місцевого самоврядування», — пишуть в TI Ukraine.

Щодо Вінниці, то, нагадаємо, тривалий час прийняті рішення на сесії міської ради та виконкому, взагалі не оприлюднювалися на порталі міськради. Зараз цей процес відбувається з незначною затримкою. З рішеннями міської влади можна ознайомитись за цим посиланням.

У антикорупційній організації зауважили, що високий  рівень прозорості та підзвітності місцевої влади вкрай необхідний для ефективного залучення інвестицій та відновлення України. І надали для цього комплексні рекомендації:

Раніше, нагадаємо, у «Прозорих офісах» Вінниці з'явився розумний кол-центр.

 

Читайте також:

Як підтримати родину, чиї близькі на фронті? У МОЗ дали поради психологині

Які послуги можна безоплатно отримати у сімейного лікаря? Перелік основних

Зареєструвати народження, шлюб та смерть: «Прозорі офіси» надаватимуть нові послуги

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    У нашому місті також  призупиняли роботу офіційних порталів або ж обмежували доступ до окремих розділів чи сторінок. За прозорість у ВМР відповідає Копчук Ірина Володимирівна, директор департаменту адміністративних послуг, роботу якої можна оцінити тільки на трійку.

keyboard_arrow_up