Що має бути в холодильнику і на столі? Рецептами корисних страв ділиться Марина Боржемська

Що має бути в холодильнику і на столі? Рецептами корисних страв ділиться Марина Боржемська
  • Марина Боржемська у своєму блозі постійно ділиться секретами того, як залишатися у відмінній формі. 
  • Тренерка розповіла, які продукти завжди є у її холодильнику, поділилася рецептами постноворічного столу.

Марина Боржемська вжедев'ять років працює персональним тренером. Запустила власний марафон зі схуднення, в якому допомагає людям перейти на правильне харчування. Чотири роки працювала в проєкті «Зважені та щасливі», була також експерткою з силового фітнесу та пілатесу. 

Весна не за горами, люди вже починають завязують зі святковими застіллями і намагаються дотримуватися правильного харчування. Знана вінничанка прийшла на допомогу і розповіла, з яких продуктів сладається її раціон харування.

Базові продукти, які завжди є в холодильнику

«Стараюся закуповувати їжу на тиждень,— говорить Марина Боржемська. — Щільний графік не дозволяє щодня забігати в магазин. Для цього складаю чіткий список продуктів. Це економить час і бюджет. Коли ти непідготовлений йдеш в магазин, а ще й голодний, тебе оточують запахи і ти набираєш що треба і не треба. А потім доводиться викидати. Тому має бути список продуктів, які: любиш ти, подобаються твоїй сім’ї, корисні.

Відео дня

Завжди є базові продукти, які входять в склад мого холодильника:

  • яйця — можуть бути і домашні, і магазинні;
  • кисломолочний сир;
  • молоко, яке ми використовуємо і в млинці, і просто склянкуого випити, і для домашньої випічки;
  • м’ясо. Завжди курятина, індичка і телятина, її любить син. Це все розраховано порційно, бо я точно знаю, скільки ми з’їдаємо за тиждень;
  • риба — як жирних сортів, так і нежирна. Нежирні на вечірній час, а більш жирні їмо в першій половині дня. Жирна риба має великий вміст омега-3, необхідний для роботи організму і мозку;
  • фрукти обов’язково повинні бути сезонні. Зараз якраз сезон ківі, яблук, груш. Помело буде, мандарини — те, що я дуже люблю;
  • ягоди. Якщо можу купити свіжі — беру свіжі. Ні — з літа роблю заготівлю заморожених – малину, смородину. Її потім дістаєш і даєш до домашнього сиру, вівсянки, чи навіть в йогурт;
  • цвітна капуста, капуста білокачанна — для салату або стушкувати. Олівія дуже її любить;
  • звісно, зелень. Зелені в мене дуже багато. Я стараюся купувати на базарі, бо там більший вибір і все точно свіже.

На тиждень я чітко знаю, що мені вистачає пучка зелені. В основному їм її я».

Салати для післяноворічного столу

Для тих людей, які вже стали на дорогу до своєї кращої фігури, але бажання смачненького ще не полищає їх, Марина Боржемська у Фейсбуці поділилася рецептами корисних та смачних салатів для післяноворічного столу.

«А як щодо корисних та смачних салатів, які приємно здивують ваших гостей та рідних? — пише Марина.— І я зараз не про олів’є і навіть не про шубу. Пропоную прості рецепти, які точно стануть вам в нагоді. Коли ще трохи залишилося святкового настрою та продуктів.

  • Салат з курячим філе та мандаринами.

Інгредієнти: куряче філе (300 г), яйця (2 шт.), мандарини (2 шт.), яблука (2 шт.), листя салату, лимонний сік (2 ст.л.), натуральний густий білий йогурт (2 ст.л.).

Спосіб приготування: помийте та очистіть яблука, наріжте кубиками. Додайте до них лимонного соку. Очистіть мандарини та видаліть шкірку. Дольки розріжте на 3 частини. Наріжте кубиками яйця. Запечіть в духовці або відваріть курячу грудку та теж наріжте. Додайте в миску до яблук приготовані інгредієнти. Заправте салат йогуртом та добре перемішайте. Приготуйте велику тарілку для подачі салату. Покладіть зелень, а зверху – сам салат.

  • Салат з авокадо, томатами та сиром.

Інгредієнти: авокадо (1 шт.), помідори (2 шт.), сир (на ваш вибір: фета, бринза, моцарела – 150 г), часник (2 зубчики), лимонний сік (2 ст.л.), оливкова олія (1 ст.л.), пучок зелені, сіль та спеції (за смаком).

Спосіб приготування: порізати кубиками авокадо, помідори та сир. Змішати разом з оливковою олією та лимонним соком. Часник дрібно поріжте або вичавіть. Нашаткуйте зелень та додайте до салату спеції. Перемішайте інгредієнти. За бажанням можна урізноманітнити салат додаванням сьомги чи курячого філе.

 

Читайте також:

У Вінниці вдвічі збільшилася кількість учнів, які сіли за парти. Чому вони обрали офлайн навчання?

Приходять лікуватися переселенці і бійці. Як медики з Миколаєва відновлюють медцентр у Буші

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Елена Бурченко

    Тут таке горе людям,а вони піаряться
  • Наталья Стець

    Дієта  буде після війни.
  • Наталья Стець

    Яка там дієта....стрес спалює всі калорії. Зараз такий час, що як що є можливість і апетит, треба  нівчому  собі не відказувати. Живіть зараз і сьогодні.
  • Valerii Rudkov

    Чудово якщо в неї працює справно холодильник

keyboard_arrow_up