Носіть речі, які мають патріотичний підтекст. Вінницькі дизайнери про моду осінньо-зимового сезону

Носіть речі, які мають патріотичний підтекст. Вінницькі дизайнери про моду осінньо-зимового сезону
Вінницькі дизайнери Світлана Теренчук та Олександр Очеретний створюють патріотичний одяг
  • В осінньо-зимовий сезон практично кожна жінка намагається проаналізувати та адаптувати у свій стиль останні модні тенденції, щоб виглядати не лише актуально, а й зберегти власну стилістику.
  • Навіть під час війни модні українські дизайнери продовжують випускати нові колекції, аби люди не втрачали любові до життя.
  • Журналістка «20хвилин» звернулася до вінницьких дизайнерів з проханням розповісти про модні тенденції осінньо-зимового сезону.

В світових осінньо-зимових колекціях сезону 2022-2023 простежується післякарантинний настрій дизайнерів, які дорвалися до всього найкрасивішого/екстравагантного/викликаючого/яскравого та блискучого. Якщо до цього переважали максимально комфортні моделі, пастельні відтінки, спортивний стиль, то зараз йде повернення до гламуру та шику. 

Ми не стали включати до списку актуальних трендів корсети, «голі» сукні, величезні незграбні плечі та екстремально низьку посадку штанів. В Україні саме час розпочинати оновлювати гардероб комфортними та практичними речами на щодень для прохолодної погоди. 

Відео дня

— З початку повномасштабного вторгнення, ми повністю забули про популярні тренди та одяг в цілому, але вже зараз починаємо все відновлювати і знову захоплюватися новими тенденціями та трендами в світі моди, — каже дизайнер Дмитро Чернега.

Чернега виділяє ТОП речей, які будуть користуватися популярністю на сезон осінь/зима 2022-2023:

  1. Верхній одяг зі штучного хутра, косухи, дублянки, пуховики. А також варто пам’ятати про бомбер зі штучним коміром або пальто з декором зі штучного хутра. Базові відтінки пальто (кемел, шоколад, олива, сірий та чорний).
  2. Класичний тренч. Колір чорний та кемел, універсальна модель верхнього одягу, яка актуальна і популярна до цих пір.
  3. Біла майка. На різних показах, зустрічах та фешн-подіях у цьому сезоні все частіше бачимо зірок та інфлюенсерів в класичних майках під піджак та брюки. Дуже сміливий та вдалий образ для фактурних чоловіків і не тільки.
  4. Тренд на в’язані речі і аксесуари в тому числі. Балаклави, рукавиці, шарфи, гольфи. Теплі в’язані светри, об’ємні кофти, трикотажні худі — це зручно, тепло та стильно. 
  5. Бомбер. Гарний та зручний варіант на кожен день. Бомбер може замінити вам вітровку або осіннє пальто, якщо хочете трохи змінити імідж і оновити верхній одяг.
  6. Багатошаровість. Образи з безліччю шарів стильно виглядають завжди, а восени, це ще й практично. Вранці може бути прохолодно, вдень спека, а ввечері знову холодно і впоратися із цією мінливістю якраз і допоможе багатошаровий образ.
  7. Український напрямок одягу, де прослідковується наше ДНК народу. А саме: пальто, косухи, бомбери, сорочки, трикотажні вироби — де буде прослідковуватися українська вишивка, орнамент, символіка держави. Ми щедрий народ з багатою історією та культурою і нам є що показати.
  8. Настрій кольору мілітарі. Саме так назву цей розділ. Популярним напрямом для українців стане зручний трикотаж (джогери, худі, футболки) в кольорах мілітарі з доповненням пуховиків та об’ємного взуття. Символічний образ у військовій тематиці буде як ніколи популярним ще довгий час. 

— Щодо кольору будуть актуальними всі відтінки синього, —  говорить дизайнер Світлана Теренчук. — Також велика увага до якісного базового одягу. Буде популярний трикотаж, як велика в'язка так і дрібна. — Повертається довжина максі, широкі плечі. Стиль оверсайз так само популярний, але в поєднанні з прилеглими речами.

Дизайнерка пропонує оновити бомбери оверсайз. Тренчі доповнювати в'язаними светрами, додаючи жилети. Популярні будуть, каже Теренчук, шуби зі штучного хутра в різних кольорах. Також модні теплі куртки-сорочки.

В холодну пору буде актульно носити спортивне і зручне, а також класичне, на великих косих підборах, взуття мистецького напрямку з бантами і фігурами. Для модниць рекомендують пата бутси — ботфорти, які переходять у штани.

Серед головних уборів будуть поширені теплі панами, бейсболки та балаклави. До модних аксесуарів можна віднести об'ємні сумки. Також модні сумочки у вигляді скриньки, з різними принтами. Корсети в різних варіаціях використовують як топ, і щоб виділити талію.

— Не зважаючи на всі світові тенденції, найзатребуваніші речі в Україні, які мають патріотичний національний підтекст, — говорить Світлана Теренчук. — Це поєднується в кольорах, текстурах, орнаментах. Дуже популярний одяг з додаванням старовинних хусток. Такі речі набули популярності в усьому світі. За кордоном теж носять одяг з українською символікою, таким чином показуючи прихильність до нас, захоплюючись силою нашого народу.

Мова, традиції, звичаї. До них, створюючи нову модну колекцію одягу на холодний сезон, звернувся і дизайнер Олександр Очеретний.

— Світ навколо нас один, з його реаліями, а світ в середині нас — це інший вимір, — говорить вінницький дизайнер Олександр Очеретний. — Він потребує прекрасного і на те заслуговує. наповнюйте свій внутрішній світ кращим і живим.

 

Читайте також:

«Країна Героїв»: Женя Синельников показав у шоу, як змінилася Вінниця під час війни

«Вінниця strong». Фотограф Костянтин Ревуцький покаже світу зруйнований Будинок офіцерів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up