Реальний шлях завершити війну — перемовини з росією. Так вважає понад половина українців

Реальний шлях завершити війну — перемовини з росією. Так вважає понад половина українців
Солдат у Вінниці обіймає родичку, яка тікає від війни, за кілька хвилин до виїзду автобусом до Польщі. Фото: www.voanews.com
  • 64% опитаних українців виступають за переговори з окупантом, задля завершення війни. Водночас більшість людей не готові здати ворогу Донбас і Крим.
  • А як гадаєте ви? Треба воювати до повного розбиття російських військ чи все ж наполягати на перемовинах з росією за участі країн-гарантів нашої безпеки?

Соціологічна група «Рейтинг» знову дізналась настрої українців щодо війни. Фахівці 12-13 березня опитали 1200 людей, віком від 18 років, з усіх регіонів України (крім тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму). І ось основні думки людей

Мета нападу росії

56% вважають, що головна мета вторгнення росії — це повне знищення українського народу, і ця думка домінує в усіх областях України, які поділені умовно на Захід, Схід, Південь, Центр. Ще половина опитаних вважають, що ціль нападу — окупація України та приєднання до росії.

Відео дня

Тільки 15-17% думають, що росія ставить собі за мету змінити політичний курс України чи запобігти розміщенню баз НАТО, 10% – вважають, що мотивом є знищення військової інфраструктури, 5% — провокування НАТО на війну. 

Тих хто вважає, що вторгнення росії мало за мету захистити російськомовних – лише 2%.

Як закінчити війну 

Реальним шляхом завершення війни більшість опитаних бачить пошук компромісів на переговорах із залученням інших країн (64%). За переговори з окупантом виступають більше мешканці східних та центральних областей України.

Втім 31% опитаних українців думають, що варто відмовитись від перемовин з ворогом і воювати до звільнення всіх територій.Тільки 1% українців обрали варіант — «погодитись на більшість вимог росії». Тобто, шлях капітуляції.

З початком повномасштабної війни, більшість українців не готові віддавати росії ані Крим (80%), ані Донбас (86%). Більшість опитаних людей вважають, що наша влада має використовувати всі важелі впливу для повернення тимчасово окупованих територій. 

Вступ України в НАТО

Підтримка вступу України до Північноатлантичного альянсу дещо знизилася за останні два тижні — з 76% до 72%. Основна причина, як з’ясували соціологи, відсутність рішення про закриття неба над Україною (заборонена для польотів зона, що підтримується військовою силою країн НАТО - авт.), якого вимагають майже 90% українців.

Також група «Рейтинг» з’ясувала, що половина опитаних українців оцінюють ймовірність того, що росія здійснить військовий напад на одну з країн Європи як високу (25%) або середню (26%). Лише 22% взагалі відкидають таку ймовірність, це передусім старші люди.

Переглянути результати дослідження можна у наступному файлі. Також відповідайте на наше анонімне опитування про те, яким чином треба завершити російсько-українську війну.

Опитування

Який, на вашу думку, реальний шлях завершити війну?

 

Читайте також:

23-й день війни. На Вінниччині збили три ворожі ракети — Сергій Борзов

Як воїни неба рятують нас від ракет і літаків окупантів. Про роботу Повітряних сил України

Відсьогодні в Україні знизилася ціна на бензин та дизпаливо

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (106)
  • Євгенія Матвеєва

    Ми вже відмовилися від ядерної зброї, під гарантії.Хто нам може гарантувати безпеку, бачимо зараз нема бажаючих допомогти хоч літаками і протиповітряною зброєю. Зараз раша хоче подурити нас, щоб переформутуватися і якщо ми дамо їм цей шанс, нам капець. Пуйло не приховує своїх  цілей знищити нас і піти дальше. Краще б було , знищити рашистську армію і звільнити нашу землю, але бажати не означає змогти, треба шукати союзників, які більше за інших можуть постраждати від  раші , щоб нам допомогли знищити цього недомірка і поставити рашу на місце.
  • Vasily Dyachenko

    Які перемовини?Ви що?Сильно багато жертв ,щоб просто так домовлятися...Пізно вже...Тільки мочити,знищувати і гнати аж до наших кордонів.Включаючи Крим,Донецьк і Луганськ...І ніяк не інакше....
  • Валя Терещенко

    Вони нелюди обманюють не вірте їм
  • Aleksandr Martunuyk

    Лише боротися до звільнення усіх територій України від 1991 року. Інакше жертви України будуть покладені марно.

    А з іншого боку з ким домовлятися? З терористами та міжнародними злочинцями?

keyboard_arrow_up