«Просимо не забороняти водомати Долина плюс»: міська рада відповіла на петицію вінничан

«Просимо не забороняти водомати Долина плюс»: міська рада відповіла на петицію вінничан
Фото: Богдан Граба
  • Вінницька міська рада відповіла на петицію містян, що у ній вони просили не чіпати водомати. Думка влади не змінилася — відмовити «Долина плюс». Ми зв'язалися з керівником цієї компанії, але він іншої думки на ситуацію — все може закінчитися добре.

Після того, як стало відомо, що понад пів сотні акваматів «Долина плюс» можуть зникнути з міських вулиць, на сайті єдиної системи місцевих петицій з'явилося звернення від містян. У ньому вони просили не забороняти роботу автоматів питної води. За короткий проміжок часу петиція набрала необхідну кількість підписів й потрапила на розгляд виконкому ВМР. 

Міська рада розглянула звернення й опублікувала свою відповідь. У ній йдеться, що на виконкомі ухвалили рішення відмовити ТМ «Долина плюс» у використанні автоматів. Зробили це, читаємо далі, через порушення вимог порядку та невиконання приписів та попереджень про терміновий демонтаж 53 самовільно встановлених акваматів. 

У попередньому матеріалі ми спілкувалися з одним із керівників «Долина плюс», який розповів, що їхня компанія неодноразово зверталася до міської ради з необхідним пакетом документів та проханням зареєстрували всі встановлені у Вінниці водомати, але кожен раз отримували від влади відмову. Також тоді нам повідомили, що у місті почався демонтаж акваматів. Доводити свою правоту підприємці збиралися у суді.

Відео дня

Після публікації відповіді міської ради, ми зв'язалися з керівником ТМ «Долина плюс» Георгієм Пилипчанським, щоб запитати про подальші дії його компанії. Чоловік каже, що попри публічні відповіді ВМР, остаточної відмови щодо роботи акваматів він не отримував.

— З міською радою ми у постійному діалозі, — розповідає Пилипчанський. — Зараз є чимало важливих питань, з якими треба розібратися, зокрема через те, що останнім часом відбувається в країні. Незабаром можуть початися відключення світла, то ми маємо бути до цього готовими, адже аквамати працюють від електрики. У місті також будуються укриття для цивільного населення, то ЖЕКи та ОСББ постійно до нас звертаються з проханням розмістити біля них наші аквамати. У разі чого люди хочуть мати швидкий доступ до води. Сподіваємося допомогти їм у цьому.

Наразі, продовжує керівник компанії, вони працюють у штатному режимі. Говорить, що можливо будуть зміни у розташуванні деяких водоматів. В усьому іншому, сподівається він, вдасться дійти згоди з міською радою. 

— Кілька водоматів ми демонтували. Їх потрібно обслужити. Інші — продовжують працювати, — говорить Георгій Пилипчанський. — Активно пропрацьовуємо зараз механізми роботи на випадок гірших сценаріїв, якщо, скажімо, не стане світла: як технічно перевести водомати на альтернативні джерела живлення та як організувати підвіз води у бочках. 

Читайте також:

Скасували статус «обмежено придатний». Що це означає для тих, хто має серйозні хвороби

Рада ухвалила закон про посилення мобілізації: коротко про основні положення

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Людмила Горобець

    З 2015 року в Вінниці діє Порядок використання об'єктів благоустрою для здійснення торгівельної діяльності з пересувних об'єктів сезонної торгівлі, пунктів некапітальної забудови та проведення ярмарків у місті Вінниці,затверджений рішенням виконкому від 26.02.2015 за номером 438, який в подальшому викладався відповідно до рішень від 23.06.2022 номер 1235 та від 05.10.2023 номер 2519 в новій редакції. Порядок передбачає подання заяви з рядом документів, перевірку протягом 10 днів уповноваженим органом, яким є Департамент адміністративних послуг, який готує проект рішення про надання згоди або обгрунтовану відмову. Тому, перш ніж обурюватись діями міськвиконкому, заради справедливості і належного обгрунтування такого обурення треба громадськості надати інформацію коли подавались заяви по конкретних водоматах і якими були результати їх розгляду. Якщо мають місце порушення вимог до  встановлення, треба працювати над їх усуненням, якщо частина водоматів розміщена без відповідного рішення, тобто самовільно, треба звертатись з заявами про їх легалізацію та шукати компроміс із владою. А просто розганяти "зраду" в такий складний час неправильно. Якщо дії влади є незаконними, їх треба оспорити в суді і добитись визнання протиправними.
  • Максим Коломийчук

    коли вже нажеруться, скотиняки
  • Валентина Кононенко Кравчук

    Можливо міська рада вже займеться водоканалом, щоб місцяни отримували якісну воду,а не знищенням водоматів "Долина" які за 13 років зарекомендували себе з кращої сторони!!
    Краще би допомагали армії,так як Вінниця займає останнє місце по допомозі після Харкова.( Що на часі в Харкові та у Вінниці!!!!
    Ганьба Вінницькій владі ((((
  • Валентина Кононенко Кравчук

    Чомусь в багатьох місцях поруч з "долиною" встановили водомати "подоляночка" і це було встановлено уже після війни.

    То це як законно? Таке враження,що приберуть "долину"і вже на набитому місці є водомат "своєї людини з міської ради"

    Хіба це не порушення!?

    Ліцензія "своєї подоляночки" міська рада продливає,а воду "Долина"яка зарекомендувала себе за 13 років,з кращої сторони, потрібно знизити.

    Таке враження,що місцяни не мають права голосу , все вирішує влада,як їм вигідно((((

    ГАНЬБА владі!!!!

keyboard_arrow_up