Продає лаванду і брошки. 8-річна вінничанка збирає гроші на дрон захисникам

Продає лаванду і брошки. 8-річна вінничанка збирає гроші на дрон захисникам
Фото: Суспільне Вінниця
  • Маленька вінничанка Вікторія Дудко збирає гроші на дрон для бригади, в якій служить її батько.

Вікторія Дудко спочатку продавала букети з лаванди, яка росла у бабусі. Зібрала 5 тисяч гривень.

Коли квіти перецвіли, почала виготовляти брошки. Прикраси 8-річна дівчинка продаватиме по 15 гривень через соцмережі, на ринку та біля власного будинку. Віка збирає гроші на дрон для бригади, в якій служить її батько.

«Я зв’язувала букетики і продавала. Великі коштували 25 гривень, менші — по 15 гривень. Продавала їх на ринку, потім у кафе, де мама працює. Було дуже мало лаванди, тому взялася уже за брошки, — розповіла Віка «Суспільному». — Роблю брошки із пластикових штучок, далі їх потрібно загладити праскою,щоб склеїлися. Потім дістати і клеєм доклеїти. Мама сказала, що папа збирає гроші на дрон товаришам по службі. Захотіла їм допомогти. Дорослі допомагають і я теж хочу допомогти».

Відео дня

За словами мами дівчинки Юлії, дрон, на який збирають гроші, коштує 180 тисяч гривень. Жінка підтримала ініціативу донечки.

«Я пишаюся нею. Це було дуже неочікувано, бо вона замала ще для того, але все одно вирішила допомагати, — говорить Юлія Дудко. — Дуже багато хто їй допомагав, давав більшу суму, бо по 15 гривень вона б довго збирала ці гроші. Зі мною вона це не обговорювала. Я приїхала додому, побачила, що вона в’яже букетики. Взяла маленький столик, стільчик і пішла до нас на вулицю біля будинку продавати лаванду. Але вулиця у нас не жвава, то на інший день вона поїхала на ринок. У нас саме ярмарок біля кафе, де я працюю проходив і вона там продавала».

Батько Вікторії, Денис Дудко, з перших днів війни пішов добровольцем у територіальну оборону Вінниччини. Зараз його перевели в інший підрозділ, але батальйон, з яким він служив з початку, відправляється на передову.Чоловік вирішив почати збір коштів на дрон, щоб допомогти своїм побратимам. 

Дружина бійця у себе на Фейсбук сторінці опублікувала рахунок, на який небайдужі скидали кошти. Вдалося зібрати 80 тисяч гривень. Залишилося ще 100 тисяч гривень.

 

Читайте також:

«Раніше волонтерством не займалася»: Наталія Штогрин про війну, яка плани перекреслила, але згуртувала

Піца «Одуванчик» і «Для Буслаєва». Як працює Veterano Pizza у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up