Піца «Одуванчик» і «Для Буслаєва». Як працює Veterano Pizza у Вінниці?

Піца «Одуванчик» і «Для Буслаєва». Як працює Veterano Pizza у Вінниці?
Pizza Veterano, відкриття у Вінниці
  • У Вінниці на Соборній відкрилась Veterano Pizza. Засновником мережі є ветеран війни Леонід Остальцев. Розповідаємо, чому цей заклад — трохи більше, ніж просто піцерія.

Піцерія Pizza Veterano Вінниця — частина всеукраїнської мережі, що об’єднує підприємців-ветеранів АТО. Власник її — боєць Леонід Остальцев. Перший такий заклад він відкрив у Києві в 2016 році. 

Леонід Остальцев, засновник Pizza Veterano  

 Боєць із позивним «Одуванчик» — ветеран російсько-української війни, який і нині на передовій. Вперше Леонід Остальцев давав присягу в 13 років в Київському суворовському військовому училищі (зараз Київський військовий ліцей імені Івана Богуна). 

 В 2014 році Остальцев пішов  добровольцем на схід. Після демобілізації в 2016 році він відкрив власний бізнес, маючи, як він каже, лише 50 доларів у кишені та велике бажання щось робити й не стояти на місці. 

Відео дня

 Тоді, повернувшись з фронту, Леонід зрозумів, що ветеранам важко влаштуватись на роботу. До війни чоловік був піцейолою, тож вирішив відкрив саме піцерію.Так ветерани отримали нові робочі місця, й можливість відкривати власну справу та розвивати підприємництво.

До війни Остальцев був піцейолою

 Зараз Леонід Остальцев є засновником Veterano Group, і піцерія — лише один з її структурних елементів: до проекту входять Veterano Pizza, Veterano Brownie, Veterano Coffee, Veterano Point, Veterano Guard. Бізнес працює за принципом франшизи: ветерани війни можуть відкрити під брендом власну справу.

Pizza Veterano у Вінниці

У Вінниці Pizza Veterano  відкрили два атовця, які нині воюють на передовій: львів'янин Микола Новіков та вінничанин Олександр Гром.

Олександр Гром, співзасновник вінницкої Pizza Veterano

— Мій вітчим Микола Новіков спочатку відкрив піцерію в Дрогобичі, Стрию і Львові, тепер з Громом 8 липня відкрили і в Вінниці,— говорить директор закладу Роман Веклюк. — Частину виручених коштів ми перераховуємо на допомогу ЗСУ.

Піцерія працює також як соціальний проект: тут можна «підвісити» піцу (заплатити, але не забрати). Згодом піцу, або її грошовий еквівалент,  відправляють у військовий госпіталь. А ще тут діють 25% знижки на піци для ветеранів АТО та ООС. Завжди раді волонтерам.

Що тут можна спробувати?

Pizza Veterano ближча до неаполітанської (тонке тісто, майже ідеальна кругла форма, багато моцарели). В меню вінницької піцерії, що на Соборній 53а, є понад 20 видів піци за ціною від 200 гривень. Є піца «Одуванчик», бо в Леоніда Остальцева такий позивний на фронті, і піца «Для Буслаєва» — присвячена його бойовому побратиму, який загинув.

Pizza Veterano, Вінниця

— Є тут й вегетаріанська піца, у якій немає яєць чи продуктів тваринного походження,— розповідає директор.— Є і десертна піца. Що найцікавіше — клієнти можуть поєднати два смаки в одній, або ж додати нові інгредієнти. Також в меню є салати, напої і десерти. Можна замовити доставку.

Заклад відкритий для всіх, хто любить смачну піцу, але зокрема тих, хто хоче ще й підтримати малий бізнес та ветеранів. Можна приходити і з дітьми. Заклад є дружній до тварин.

 

Читайте також:
«Раніше волонтерством не займалася»: Наталія Штогрин про війну, яка плани перекреслила, але згуртувала

«Горіти вам у пеклі, рашисти». Зірки українського футболу про ракетний обстріл у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up