«Про блокпости. Їх не забирають», — Сергій Борзов про зменшення кількості захисних споруд на Вінниччині

«Про блокпости. Їх не забирають», — Сергій Борзов про зменшення кількості захисних споруд на Вінниччині
  • Вінничани дивуються, куди поділися деякі захисні споруди в місті та області?
  • Через величезні затори роботу блокпостів впорядковують, — відповіли очільники області.

Після запровадження військового стану в Україні, на в'їздах в Вінницю були сформовані блокпости, на яких вели цілодобову службу представники територіальної оборони, правоохоронці, військовослужбовці Національної гвардії України, Служби безпеки України.

Днями вінничани помітили, що деякі захисні споруди зникли. Про це повідомили журналістам редакції 20 minut.ua.

«Навіщо ліквідовані блокпости навколо міста, в напрямку Гніваня та Луки-Мелешківської?» — писали городяни.— «Може найдете причину, чому розібрали блокпости. По одній із версій багато хто розповідає що на блок пості не впізнали губернатора Вінниччини, вимагали паспорт. Кажуть, що йому це не сподобалося, тому було завдання розібрати деякі блокпости».

Відео дня

Також зателефонували стурбовані мешканці мікрорайону Тяжилів.

— На виїзді з міста, в кінці Тяжилова, прибрали блокпост, — розповідає житель мікрорайону. — Ми самі підвозили туди мішки з піском, стягували блоки, а тепер це все розібрали. Ми чули сьогодні в соцмережах звернення губернатора Сергія Борзова про те, що  дороги потрібно звільнити задля вільного пересування переселенців. А як же безпека населення?

Їх не забирають

У Вінницькій області в деяких місцях на дорогах «посунули» блокпости. Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов пояснив, що блокпости не забирають, їх унормовують, не знижуючи заходів безпеки.

«Про блокпости. Їх не забирають! Вони унормовані: не зменшуючи безпеку, збільшуємо потік транспорту. Вінниччину проїжджають тисячі машин. Люди тікають від війни на захід — на Львів. Ідуть і на Молдову. Ми на кордоні — ворота України з нашого боку — у Могилів-Подільському. Робимо усе, аби не було довгих черг і нарікань.

Люди втомлені, стоять годинами. Максимально забезпечуємо безпеку. Сили і засоби є! Будьте спокійні — на Вінниччині бойові дії не ведуться»,— повідомив Сергій Борзов.

 Упорядкувати роботу блокпостів

Скоротити кількість блокпостів на Вінниччині це не ініціатива керівництва міста та області. Ще 5 березня радник голови Офісу президента Олексій Арестович закликав членів територіальної оборони не блокувати дороги і не створювати затори на блокопстах. Це може ускладнити доставку гуманітарних вантажів та іншої допомоги в ті регіони України, які цього потребують.

Арестович закликав членів добровольчих батальйонів та територіальної оборони, які чергують на блокпостах, впорядкувати свою роботу таким чином, щоб розвантажити дороги.

«Надходять сигнали, що місцева самооборона паралізувала рух на дорогах. Це погано, бо воєнна і гуманітарна допомога не зможе бути вчасно перекинута в центральні, південні і східні області», — наголосив  радник голови Офісу президента.

Прискорити рух транспорту Україною

 Антон Геращенко, радник Міністра внутрішніх справ України 8 березня заявив, щоб потрібно прискорити рух транспорту дорогами України.

«У перші дні після віроломного вторгнення РФ та заклику до зброї по всій Україні стихійно почали встановлюватися блокпости силами місцевої ТРО. Силами ОТГ у багатьох місцях магістральні дороги були перегороджені бетонними блоками. Але зараз, коли бліцкриг нацистського диктатора не вдався, необхідно впорядкувати роботу блокпостів. Особливо це стосується основних транспортних артерій, які ведуть з країн ЄС до Києва», — написав Геращенко.

Через стихійне виникнення блокпостів на виїздах і виїздах до Києва утворилися величезні затори. Зважаючи на те, що Україна зараз повністю заблокована з моря, автомобільні дороги є стратегічно важливими для переміщення військових, продовольства та палива.

«Тому найважливішим завданням на сьогодні є впорядкування роботи блокпостів на основних магістралях. Їх не повинно бути на в'їздах та виїздах із майже кожного українського містечка у центральній, південній та західній Україні», — зазначив Геращенко.

Нагадуємо, що при проходженні блокпостів, які встановлені по всій Україні для виявлення російських диверсантів, важливо дотримуватися ряду правил. 

 

Читайте також:

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

Це врятує життя: вінничанин виготовляє турнікети для наших захисників на ЗD-принтері

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up