Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба»

Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба»
Захисник з Вінниччини Руслан Лебєдєв
  • З перших днів повномасштабного вторгнення вінничанин Руслан Лебєдєв повернувся із Польщі, щоб стати на захист України.
  • Боєць розповів про службу і два поранення, які отримав під Ізюмом та у Бахмуті.

Руслан Лебєдєв прийшов добровольцем у 120 бригаду Сил ТрО ЗСУ з самого початку повномасштабного вторгнення. Новина про напад ворога застала чоловіка у Польщі. Руслан вирішив повернутися в Україну, залишивши спокійне життя та роботу за кордоном й приїхав боронити Батьківщину.

Розповідь бійця опублікували на Фейсбук сторінці 120 бригади територіальної оборони Збройних сил України.

«2 березня я виїхав з Польщі, а 4-го вже був у територіальній обороні, — розповідає захисник з позивним «Лєба». — Якщо ворог під Києвом був, як я міг лишитись за кордоном. Хоча, коли повертався, то нас у вагоні їхало четверо громадян України та польські журналісти і все…. На жаль, повертались одиниці. Я не жалкую, що повернувся та пішов у військо».

Відео дня

Третій рік Руслан Лебєдєв служить у окремому підрозділі 120 бригади Сил ТрО ЗСУ, має два поранення, які отримав на Ізюмському напрямку та в Бахмуті.

«Ми з побратимами утримували позицію висоток у Бахмуті біля школи. О 4:30 ранку почав працювати по позиції танк, а о 12:00 дня був останній «прильот», який зруйнував висотку де ми знаходились. Там я і отримав контузію та перелом руки зі зміщенням, — пригадує Лебєдєв. — Я тоді знаходився на першому поверсі. Снаряд залетів у шахту ліфта. Мене вибуховою хвилею відкинуло до входу. Коли почав вставати, то завалився під’їзд будинку, але я встиг вискочити».

«Лєба» пригадує, що виходив самотужки, щоправда тоді був у стані шоку. Права рука була в нормі, тож автомат міг тримати. Адреналін ще був довго, навіть коли його евакуйовували в Костянтинівку, де зробили знімок та загіпсували ліву руку. На гіпсі розписався весь підрозділ побратимів. Цей історичний гіпс залишатиметься в нього, як пам'ять про захист Бахмуту. Українські військові утримували позиції до останього. Шкода було, що руzня все нищить. Там постраждало багато хлопців… Я вважаю, що це не нормально, що так багато людей зараз ховаються від повісток та шукають способи втекти за кордон, — каже захисник. — Ворог хоче захопити нашу державу, комусь потрібно її боронити. Нас добровольців не так багато залишилось і на наших плечах ми все не зможем винести. Новим людям потрібно приєднуватися, щоб доукомплектувати підрозділи. Обороняти країну потрібно разом!»

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.
 

Читайте також:

Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?

Скасували статус «обмежено придатний». Що це означає для тих, хто має серйозні хвороби

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Олена

    Дякуємо Руслану💪💪💪🙏🙏🙏
  • Кaty

    Пишаюсь моїм сусідом ❤️👍
  • TANY'S

    То є справжій приклад Чоловіка і Захисника 🇺🇦
    Багатьом вінницьким підспідничникам приклад..
    Честь і повага Руслану💪

    Liubov reply TANY'S

    Тобі цьом за комент.
  • ППО

    Ihor reply ППО

    Админ ваш пассажир

    Маріна reply Ihor

    Дякую

keyboard_arrow_up