Пожежі в екосистемах: вчора вогонь знищив близько 17 гектар сухої рослинності

Пожежі в екосистемах: вчора вогонь знищив близько 17 гектар сухої рослинності
  • Минулої доби, 9 березня, вінницькі рятувальники 30 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави, очеретів та сміття. Вогонь охопив і дерева.
  • Це найбільша добова кількість пожеж в екосистемах, яку зафіксували з початку року.

Рятувальники Вінниччини 9 березня ліквідували 30 пожеж в природних екосистемах.

Вогонь знищив близько 17 гектарів сухої рослинності. Про це інформує Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

Рятувальники підкреслюють, що випалювання сухої трави недоцільне, шкідливе, небезпечне та кримінально карне.

Відео дня

Горіння сухої рослинності — процес некерований. Досить швидко незначне займання може перерости у масштабну пожежу. Тож, якщо ви раптом помітили вогонь, не зволікайте та терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Випалювання сухої трави та сміття карається штрафом від 3 060 до 21 420 гривень. Обернутися може й кримінальною відповідальністю. Все залежить від збитків, завданих екосистемі.

У Могилів-Подільському районі, нагадаємо, під час спалювання сухої трави загинув чоловік.

Також 8 березня хтось підпалив очерет, поблизу якого рясна забудова приватного житлового сектору. Займання приборкали рятувальники. До роботи стали 22 бійці ДСНС, залучили п'ять спецмашин.

 

Читайте також:

На вулиці Театральній у Вінниці горіла автівка, водій отримав опіки

Пожежу на складі заводу «Ковбаскофф» ліквідували, обійшлося без жертв

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга Брига

    Берега річок має хтось розчищати. Якось підпалили очерет на Бузі, то в тих хащах були не качки і кабани, а сміття, яке туристи роками скидали в кущі. За цей безлад хтось буде відповідати?
  • Лариса Фомина

    Тварюки!Скільки живих істот знищили,бо травостій-це місце їх існування,це їхнє житло!Такі"нелюди" знищують менших себе істот.,а роки знищують нас.Все закономірно,бумеранг існує!Тому рано чи пізно,але покарання приходить.

    Ольга Брига reply Лариса Фомина

    Лариса Фомина природу так просто не знищити. Зазвичай на місцях пожеж виростає більш здорові рослини. Але про це казати непопулярно. Пожеж зазвичай виникають там, де занедбано. Якби на тій ділянці постійно чистили і не залишали сухостою, цього б не сталося.

keyboard_arrow_up