На вулиці Театральній у Вінниці горіла автівка, водій отримав опіки

На вулиці Театральній у Вінниці горіла автівка, водій отримав опіки
  • Вінницькі рятувальники допомогли чоловіку, який самотужки намагався загасити авто.

Вчора вранці, 30 січня, в центрі Вінниці бійці ДСНС ліквідували пожежу в іномарці.

— Через несправність електричної системи зайнявся моторний відсік в автівці. Внаслідок пожежі незначні опіки отримав власник автомобіля, який намагався самотужки ліквідувати загоряння, — зазначається у повідомленні надзвичайників Вінницької області.

Відео дня

Рятувальники нагадують водіям про необхідність слідкувати за справністю власних транспортних засобів та вчасно проводити технічний огляд.

 

Як відомо, найкращий захист від загоряння — це профілактика. Необхідно дотримуватись правил пожежної безпеки, стежити за справністю автомобільного електрообладнання, паливного відсіку двигуна, перевозити горючі речовини тільки в щільно закритих контейнерах.

Водії мають вміти користуватись вогнегасником, контролювати його справність і терміни перезарядки. Найкраще підійде порошковий вогнегасник, ним можна гасити будь-які займисті речовини, а також електроприлади під напругою. Для легкового автомобіля достатньо вогнегасника об’ємом до двох літрів, який бажано купувати тільки в спеціалізованих магазинах, перевіряючи наявність документів.

Краще розташовувати вогнегасник так, аби в разі надзвичайної ситуації мати до нього вільний доступ, наприклад, під переднім сидінням.

Найчастіше в автомобілі загоряння виникає у моторному відсіку. 

 Що ж робити, якщо ваше авто загорілось?

  • негайно вимкнути запалення, з’їхати на узбіччя та зупинити автомобіль
  • забезпечити швидку евакуацію пасажирів,
  • зателефонувати до служби порятунку за номером «101»,
  • за можливості розпочати гасіння пожежі за допомогою вогнегасника,
  • пальне, у разі його витіку чи пролиття, необхідно гасити найшвидше,
  • під час гасіння пожежі в підкапотному просторі необхідно відкрити замки капоту, направити вогнегасник одразу, адже інтенсивність горіння при відкриванні посилюється,
  • найбільш ефективним є одночасне використання декількох вогнегасників та вогнегасних засобів таких як пісок та сніг (взимку),
  • гасити вогонь необхідно з навітряного боку, направляючи струмінь із вогнегасника на поверхню, що горить, а не на полум’я,
  • при гасінні палива, що витікає, необхідно подавати вогнегасну речовину знизу вверх,
  • небезпечно гасити вогонь в забрудненому одязі (промаслений, просочений парами пального) і якщо руки були змочені пальним.

 

Читайте також:

Пожежу на складі заводу «Ковбаскофф» ліквідували, обійшлося без жертв

З палаючого будинку на Вінниччині надзвичайники врятували кота власника

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up