Повертаються на щиті: на війні загинули четверо захисників з Вінниччини

Повертаються на щиті: на війні загинули четверо захисників з Вінниччини
  • Сумні звістки прилетіли на Вінниччину з фронту. На щиті повертаються троє молодих військових з Браїлова, Погребища Лука-Мелешківської та Стрижавської громад.

Як зазначив голова Лука-Мелешківської громади Богдан Августович вказує, що під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув уродженець села Яришівка, Богдан Олегович Кудирко, 1994 року народження.

На зображенні може бути: 1 особа, вогонь та текст

Поховання військового відбудеться 16 травня на Яришівському кладовищі.

Відео дня

Сумну новину повідомили на сторінці Жмеринської міськради, на фронті загинув стрілець-снайпер 3 мотопіхотного відділення 1 мотопіхотної роти ВЧ А2896 Олександр Білошкурський. Воїн загинув в бою під час обстрілу з РПГ 10 травня на Донеччині.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

— Зовсім юний браїлівчанин Олександр Білошкурський у свої 19 років розумів, що Перемога над ворогом залежить від кожного українця, тому зробив свідомий та відповідальний вибір – підписав контракт та встав до лав Збройних сил України. Він зростав у багатодітній сім'ї, тому з ранніх літ знав, що праця — це закон життя, а відповідальність — свідоме ставлення до обов'язків, вимог суспільної необхідності, норм і цінностей — це і є прояв свободи. Він пішов захищати рідну Україну, її майбутнє, свободу та європейські цінності, — йдеться у повідомленні.

Сумну новину повідомив голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко. На фронті 6 травня під Бахмутом від осколкового поранення загинув сосончанин Андрій Трофимчук. Він був солдатом, навідником-оператором одного з підрозділів військової частини 3028 Національної гвардії України.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Андрій Трофимчук народився 14 липня 1980 року в Харківській області. Потім переїхав з батьками до Сосонки. Два роки тому з сім’єю переїхав жити до с. Уладівки.

Погребищенська міська рада повідомляє, що кривава війна без жалю забрала життя безстрашного сина України, жителя села Ліщинці Івана Чабана

На зображенні може бути: 1 особа та текст
Кулеметник взводу оперативного призначення (на бронетранспортерах) Національної гвардії України героїчно загинув 11 травня 2023 року в результаті мінометного обстрілу та стрілецького бою з рашистським агресором на Донеччині.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблих Героїв.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Прикордонника Олександра Крамаренка нагородили орденом «За мужність». Посмертно

Військовослужбовець «Снайпер» розповів про війну на Східному напрямку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (279)
  • Віктор Калінка

    даЙвсімНашимЗагиблимБожеВрайськихСадахСпіватиАвбивцьПокарайЛютоюСмертю!!!  до8-гоКолінаРазомЗїхніми

    Байстрями

    ТАусімаЇхнімиРодичами!!!
  • Игорь Гаврилюк

    Земля пухом
  • Читач16

    😭😭😭😭😭
  • Раїса Завальнюк

    Царство небесне, світла і вічна пам'ять нашим рідним Героям, сум, горенько, сльози, душевна біль...😪😪😪

keyboard_arrow_up