«Попри війну, Вінниччина завжди була аграрною областю». Наш регіон готується до посівної

«Попри війну, Вінниччина завжди була аграрною областю». Наш регіон готується до посівної
Фото ілюстративне
  • Посівна кампанії 2022 року розпочнеться там, де це можливо з урахуванням бойових дій, — повідомили в Мінагрополітики.
  • Вінниччина, як аграрна область, теж готується до посівної.

Вінниччина, як лідер серед аграрних областей України, готується до посівної. Уже прийнято рішення щодо розблокування видачі дизельного пального для посівної і руху транспорту з дизельним паливом та хімією для сільського господарства.

Про це під час брифінгу 8 березня повідомив начальник Вінницької обласної військової адміністрації.

«На сьогоднішній день ситуація у Вінниці спокійна. Бойових дій не ведеться, — розповів Сергій Борзов. — Хочу сказати, що попри війну, Вінниччина завжди була аграрною областю і нам дано завдання щодо забезпечення продовольчої потребності нашої країни. Закликаю всіх аграріїв готовитися до посівної. Сьогодні на центральному рівні було прийнято рішення щодо розблокування видачі дизельного пального для посівної і рух транспорту з дизельним паливом та хімією для сільського господарства буде здійснюватися за окремою процедурою.

Відео дня

Всім аграріям про це буде доведено. Також буде доведено всім блокпостам щодо безперешкодного проїзду по території Вінницької області і в цілому по Україні».

«У нас немає іншого варіанту, окрім як іти та сіяти, — сказав міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко. — Загалом відпрацьовуємо такий механізм: де ми можемо сіяти, де дозволяє ситуація, виходимо та працюємо. Ми сіяли пшеницю, ячмінь, у нас є озимина, ми не відступаємо, адже це питання продовольства. Хочу вам сказати, що настрій в аграріїв такий, що ми досягнемо територіальної цілісності».

Мінагрополітики також запустило платформу для допомоги аграріям у проведенні посівної-2022: https://agrostatus.org/, яка покликана допомогти аграріям успішно стартувати з посівною кампанією. У цьому їм допоможуть держава та міжнародні партнери. 

«Мінагрополітики взяло на себе додаткові функції для координації розподілу всього, що необхідно для забезпечення посівної кампанії-2022 (дизелю, насіннєвого матеріалу, добрив, засобів захисту). Для цього створено спеціальну платформу https://agrostatus.org/ . На ній треба заповнити спеціальну заявку за вашими потребами. Далі Мінагрополітики через засоби зв’язку зорієнтує щодо всіх подальших дій», — зазначив міністр.

Він звернувся до аграріїв із закликом забезпечити Україну продовольством у повній мірі у цей найскладніший для нашої держави час.

 

Читайте також:

«Про блокпости. Їх не забирають», — Сергій Борзов про зменшення кількості захисних споруд на Вінниччині

В аеропорту Тель-Авіву літакам РФ вінничанин подавав сигнали прапором України. Його звільнили?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up