Понад 70% містян пишаються Вінницею. Але нарікають на транспорт і якість комунальних послуг

Понад 70% містян пишаються Вінницею. Але нарікають на транспорт і якість комунальних послуг
  • Компанія GfK Ukraine провела опитала понад 700 вінничан, аби дізнатися що подобається, а що ні людям у Вінниці.
  • Фахівці з’ясували, що 72% опитуваних пишаються Вінницею, цінують його комфорт, безпеку та не хочуть покидати наше місто.
  • Утім, люди нарікають на незручності оплати проїзду в громадському транспорті, низьку якість гарячої води і опалення та скаржаться на спекотне літо у Вінниці.

Протягом лютого-квітня 2019 року компанія GfK провела опитування серед вінничан, аби дізнатися рівень задоволеності городян. Соціолог компанії Тетяна Ситник сказала, що опитали 764 людей у Вінниці. 

Сам проект охопив ще три міста — Чернівці, Полтаву і Житомир. І результати Вінниці є кращими, поміж інших.

— Щодо інтерпретації результатів, то дуже багато запитань було про задоволеність різними аспектами життя в місті чи рівень згоди з різними позиціями щодо розвитку міста. Вінниця випереджає за рядом показників інші міста, але є така можливість, що очікування будуть зростати і потрібно працювати над тим, щоб втримувати цей високий рівень. Тому потрібно розуміти, що є досягнення, але потрібно дивитись і на пріоритети для виправлення, — каже Ситник.

Відео дня

КОМФОРТНЕ МІСТО. На сайті міськради дали опис результатів дослідження. Варто зазначити, що нам не вдалося знайти ці результати у відкритому доступі.

Отже, за результатами опитування з 764 вінничан 72% пишаються своїм містом, тільки 12% — схильні виїхати в інше місто, якщо буде така можливість. Молодь упевнена в можливостях своєї реалізації саме у Вінниці: це відповіли 52% опитуваних, віком 18-25 років.

Мешканці позитивно оцінили зміни у таких сферах: благоустрій центру міста, що робить його цікавим і зручним для мешканців; відчуття безпечності життя у місті, зокрема внаслідок освітленості вулиць у мікрорайонах; розвиток роздрібної торгівлі та громадського харчування; якість інформування про громадський транспорт.

Близько 70% готові рекомендувати місто для комфортного життя та дозвілля. Також близько 70% опитаних вважають його привабливим для туристів. Головною принадою для цього вінничани вважають культурні події у місті. Також цікавими, на їхню думку, є історична та архітектурна спадщина, а також річка Південний Буг.

Мешканці задоволені доступністю інформації про міські послуги та можливістю звернутися до колл-центру. Щодо активності звернення до ЦНАПів, то вона досить висока, значно більша ніж у інших містах – 45 % вінничан звертались за послугами.

Громадський транспорт є головним способом пересування по місту для 77% мешканців. На другому місці – власний автомобіль (13% мешканців). Для 7% головним способом пересування по місту є рух пішки. 

МІНУСИ ВІННИЦІ. Представники дослідницької компанії розповіли й про пріоритетні напрямки для подальшої роботи, які стали очевидними за результатами дослідження. Сюди увійшли: незручність користування громадським транспортом для городян поважного віку та людей з інвалідністю.

Потрібно звернути увагу на якість постачання тепла та гарячої води, якість системи водовідведення, вивозу сміття для приватних будинків. Також вінничани скаржаться на комфорт перебування у місті у період високих температур, облаштованість продовольчих ринків, є нарікання і на зручність системи оплати проїзду у громадському транспорті.

Опісля презентації міський голова Сергій Моргунов сказав, що дані дослідження мають розглянути керівники департаментів міськради, аби розв'язувати проблемні питання. Дослідження робилось у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», який реалізується в 4-х обласних центрах німецькою урядовою компанією GIZ спільно зі швейцарськими партнерами SECO.

Читайте також:

Опитування

Вас влаштовує те, в якому напрямку розвивається наше місто?

Фото: fb.com/SAMorgunov

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (41)
  • Орест Лютий

    "Містяни нарікають на транспорт і компослуги" і це ж треба таке написати, ще треба пошукати таке місто в Україні, де є такий міський транспорт, як у вас. Кому щось не подобається, поїдьте у прифронтову зону де 6 рік точиться війна, відчуєте різницю. Поживіть в шанцях разом з тими, хто проливає свою  кров за ваші забаганки.
  • Yulya Ve

    пишаюся і люблю своє місто, але це ж не значить, що треба втрачати адекватність і ігнорити недоліки, які можна усунути чи виправити. Щодо транспорту, то місто перевантажене і потребує або ще мінімум двох мостів або, щоб нарешті зробили кільцеву дорогу від Гнівнського шосе до Луки. А також щоб діяли в житті, а не на папері, покарання за неправильну парковку (з евакуаторами в нась щось туго); щоб забудовників зобов'язували звести хочаб один ярусний паркінг на зведений комплекс. Щодо комуналки, то в межах України маємо доволі якісні послуги, проводяться ремонти мереж по місту, але в порівнянні з Європою нам ще працювати і працювати.
  • Larisa Sobchuk

    Старе місто- останній автобус о 22 :00,не вистачає часу щоб прогулятися чудовим містом,  як би пустили ще 2 - 23:00 та 23:30 , не пільговий, нехай дороще на 2/3 гривні, було б класно.

    Лена reply Larisa Sobchuk

    о 23.30 навіть на возал немає тролейбуса, а ви кажете на старе місто... Ех... А в Польщі у містах розміром з Вінницю транспорт їздити може й не завжди до 1.00, але майже скрізь з 4.30 чи 5.00. Таким Вінниця похвалитись не може, у нас по вихідних деякі автобуси з 7-7.30...люди на 8 годину пішки йдуть
  • Александра Сомык

    Не люблю місто, обожнюю своє село!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up